Du är här

Affärsmöjligheter i Kina och Japan - myter & möjligheter inom läkemedels- och medicinteknisk utveckling, godkännande och kommersialisering

torsdag, 27 augusti, 2015 - 07:45 till 09:00
Japan och Kina är världens andra respektive tredje största marknader för hälsovård inklusive läkemedelsförsäljning. Det satsas stort på forskning inom life science och man söker också både från japanskt och kinesiskt håll efter nya projekt eller produkter att förvärva eller licensiera in i från väst, speciellt då Europa eftersom företags- och projektvärderingar och priser oftast är betydligt lägre än i USA. 
I Japan och Kina finns det många möjligheter för både små och stora företag till att hitta nya partners, få finansiering, och snabba på utvecklingen för att tidigare nå kommersiell framgång. Välkommen på ett frukostseminarium där Björn Hammarberg, ABD Life Sciences Ltd (ABD) i Hong Kong tillsammans med Johan Westblad, Aurora Partners KK (Aurora) i Tokyo, Japan kommer att slå hål på en del myter samtidigt som andra bekräftas.
 
Genom olika exempel kommer man belysa hur samarbeten och lösningar från Kina och Japan kan hjälpa svenska bolag att komma vidare i sin tekniska eller kommersiella utveckling. Till exempel kan man delfinansiera utvecklingsprojekt genom utlicensiering och därmed få tillgång till större patientunderlag eller öka värdet på projektet genom att inkludera Japan i sina kliniska utvecklingsprogram. Många är idag ovetande om hur snabbt man numera kan göra kliniska prövningar i Japan och få godkännande, bara man vet hur och är väl förberedd. 
 
Tid: 27 augusti 2015, kl. 08.00-09.00 (frukost serveras från 07.45)
Plats: Wenner-Gren Center, Sveavägen 166, plan 24 (ta hissen till plan 23)
 
Dr Björn Hammarberg har 25 års erfarenhet från olika befattningar och roller inom bioteknik-, diagnostisik-, läkemedels- och medicinsktekniska bolag i Sverige och Japan samt som affärsutvecklingskonsult i Sverige och Hong Kong. I september 2004 etablerades ABD Life Science Ltd i Hong Kong där Björn var en av grundarna och han har sedan dess hjälpt främst Skandinaviska bolag i Japan, Kina och Korea.
 
Johan Westblad har 15 års erfarenhet från life science-industrin i Japan. 2014 startade han Aurora Partners K.K. som är ett Tokyobaserat konsultbolag med fokus på Japan i samarbete med andra seniora japanska konsulter. Tidigare jobbade Johan för det amerikanska CRO bolaget Quintiles inom olika delar av affärsutveckling gentemot små och medelstora utländska läkemedels- och bioteknikbolag för att hjälpa dem med strategi och läkemedelsutveckling för godkännande i Japan. Dessförinnan var han ansvarig för Life Sciences på dåvarande Invest in Sweden Agency (ISA) kontor på Sveriges ambassad i Tokyo.
 
Registreringsformuläret är nu stängt. Kontakta anna.frejd@ssci.se om du är intresserad av att delta!
 
Eventuell avanmälan görs till anna.frejd@ssci.se.