Du är här

AIMday Anti-infektiös medicin och diagnostik 2016

torsdag, 24 november, 2016 - 08:30 till 15:30

Patogeners (t ex bakterier, virus, svampar, parasiter) ökade resistens mot anti-infektiösa läkemedel är ett stort folkhälsoproblem som måste lösas utifrån flera infallsvinklar; nya läkemedel, bättre diagnostik och mer restriktiv användning av tillgängliga läkemedel. AIMday Anti-infektiös medicin och diagnostik är ett möte med fokus på att samla akademiska forskare, kliniker, myndigheter och företagsrepresentanter för att tillsammans diskutera detta viktiga ämne. Mötet kommer att omfatta alla områden - från grundforskning och utveckling av nya läkemedel och diagnostik till korrekt användning av medel mot infektioner.

Sammanlagt har mer än 170 branschföreträdare och 450 akademiska forskare har deltagit i över 150 workshops under tidigare års AIMday-möten inom life science-området. Vi hoppas att den första AIMday Anti-infektiös medicin och diagnostik kommer att attrahera både nya och tidigare deltagare för givande diskussioner och bli lika framgångsrik som tidigare AIMdays i att föra förståelse och nya perspektiv för utmaningar inom industrin och myndigheter framåt och att skapa möjligheter för långsiktiga samarbeten.
 
När: 24 november, 2016
Var: Navet, Uppsala Biomedical Center (BMC)
Hur: Anmälan av företags frågeställningar är öppen till och med 27 september. Anmälan för akademiska forskare är öppen 28 september till 4 november. Deltagandet är kostnadsfritt. Anmäl dig här >>
 
 
Välkommen!
 
AIMday Anti-infektiös medicin och diagnostik arrangeras av Uppsala Universitet Innovation med stöd från SciLifeLab