Du är här

Att bygga framgångsrika life science-bolag – från forskning till framgång ur investerarens perspektiv

tisdag, 28 januari, 2020 - 08:00 till 09:30

Att starta ett företag och utveckla det från tidig start-up till att produkten når marknad eller företaget hittar en stark samarbetspartner kräver både entreprenörsskap och uthållighet. En utmaning för företag inom life science är att utvecklingen tar väldigt lång tid, kräver flera olika kompetenser och kostar mycket pengar. Välkommen till ett frukostseminarium med fokus på strategier för att få life science-bolag att utvecklas snabbare och effektivare. 

Fredrik Dahl, partner på Colibri Ventures, kommer att dela med sig av sina erfarenheter. Fredrik har drivit bolag inom life science, från tidigt forskningsstadium till framgångsrika exits och produktlanseringar.

Under morgonen får vi bland annat höra Fredrik berätta hur strategierna förändrades och vad han gjorde annorlunda och bättre med bolag nummer två (Vanadis Diagnostics) jämfört med det första (Halo Genomics). Colibri Ventures investerar i tidiga life science-bolag och projekt där man är aktiv partner och ägare för att gemensamt bygga morgondagens framgångsföretag.

Fredrik Dahl, PhD, är partner på nystartade investmentbolaget Colibri Ventures. Fredrik har en forskarbakgrund inom DNA-teknik från Uppsala universitet och Stanford University, och har byggt framgångsrika bolag inom DNA-forskning och diagnostik. Fredrik senaste bolag, Vanadis Diagnostics, utvecklade en unik DNA-teknik för fosterdiagnostik (så kallad NIPT, Non-Invasive Prenatal Test) som amerikanska PerkinElmer förvärvade 2016. 

Colibri Ventures investerar och stöttar tidiga bolag inom life science där fokus initialt är på molekylär diagnostik, genomiska verktyg och tidiga läkemedelsprojekt. Colibri Ventures har lokaler på Campus Solna med gemensamma labb och kontor för mindre nystartade bolag. Genom vetenskaplig och teknisk utvärdering kan Colibri investera tidigare i projekt jämfört med traditionella venture capital fonder.

När: 28 januari kl 08:30-09:30 (frukost serveras mellan kl 08:00-08:30)
Var: H2 Health Hub, Hälsingegatan 45

Registreringen är nu stängd, vänligen kontakta anna.frejd@ssci.se om du är intresserad av att delta.

Vid seminariet delar vi ut en deltagarlista med information om deltagarnas namn och organisationstillhörighet. Eventuell avanmälan görs till anna.frejd@ssci.se. Våra seminarier är kostnadsfria, men vi förbehåller oss rätten att ta ut en no show-avgift om 200 kr vid utebliven närvaro om du inte avanmält dig.