Du är här

Att skydda innovationer inom biologiska läkemedel

torsdag, 5 november, 2020 - 13:00 till 14:00

Hur skyddar du som utvecklar läkemedel dina innovationer på bästa sätt? På vilka sätt kan du skapa värde genom att arbeta effektivt med ditt företags immateriella tillgångar? Hur skiljer sig strategierna för biologiska läkemedel jämfört med kemiskt framställda små molekyler?

Biologiska läkemedel, det vill säga läkemedel där den aktiva substansen producerats i eller renats fram ur material av biologiskt ursprung, blir allt viktigare vid behandling av många sjukdomar. År 2019 stod biologiska läkemedel för mellan en fjärdedel och en tredjedel av det totala värdet av läkemedelsförsäljningen i Europa och USA. Både utveckling och tillverkning av dessa läkemedel är ofta komplex, och skyddet av immateriella tillgångar skiljer sig en del jämfört med traditionella, kemiskt framställda, läkemedel.

Välkomna till ett webinar där Linus Plym Forshell från Patent- och registreringsverket (PRV) ger en översikt av IP-strategier på läkemedelsområdet. Nora Spjuth och Ulrika Munter, patentkonsulter på immaterialrättsbyrån AWA, kommer att dela med sig av sina erfarenheter på IP-området och presentera konkreta exempel på hur företag har arbetat för att skydda sina innovationer inom biologiska läkemedel.

Talare:

  • Linus Plym Forshell, affärsutvecklare på PRV konsulttjänster
  • Nora Spjuth, European patent attorney, AWA
  • Ulrika Munter, European patent attorney, AWA

När: 5:e november, kl. 13:00-14:00
Var: via länk som du får innan webinariet

Registreringen är nu stängd, välkommen att kontakta anna.frejd@ssci.se om du vill delta!