Du är här

Effektiv planering för kliniska fas I-studier

tisdag, 8 oktober, 2019 - 08:00 till 09:30

Stockholm Science City arrangerar tillsammans med Recipharm och CTC Clinical Trial Consultants ett frukostseminarium som fokuserar på de första stegen från drug discovery till klinisk fas. Dessa steg kan ge betydande värde för små företag och kan för många vara det som avgör läkemedelskandidatens och företagets framgång.

Under seminariet kommer talarna att dela med sig av sina erfarenheter om hur man undviker fallgropar och vad man bör tänka på för att designa ett effektivt kliniskt program. Fokus kommer att ligga på utveckling och tillverkning av material till kliniska prövningar, planering, utförande och rapportering av din kliniska prövning samt viktiga bioanalytiska överväganden.

Talare:
Anders Millerhovf, VD, CTC Clinical Trial Consultants AB
David Pekar, GLP Test Site Manager, Recipharm AB
Torkel Gren, Science & Technology Officer,  Recipharm AB

När: 8 oktober kl 8:30 – 9:30, frukost serveras mellan 8:00 och 8:30
Var: Sveavägen 166, Wenner-Gren Center, 24:e våningen

Anmälan är nu stängd, vänligen kontakta anna.frejd@ssci.se om du är intresserad av att delta.

Om Recipharm
Recipharm är en ledande kontraktutvecklings- och tillverkningsorganisation som tillverkar hundratals olika produkter till såväl stora läkemedelsbolag som till mindre forsknings- och utvecklingsföretag.

Om CTC Clinical Trial Consultants
CTC Clinical Trial Consultants är en svensk fullservice CRO som fokuserar på clinical conduct. Målet är att underlätta klinisk och translationell forskning genom att ge kunderna kostnadseffektiv rådgivning och implementering av tidiga kliniska studier (fas 0 / I / IIa).