Du är här

Efter jobbet: Hälsoekonomi - varför man ska börja tänka värde tidigt

tisdag, 19 januari, 2016 - 16:00 till 18:00
Det har länge varit mycket uppmärksamhet på kostnaderna för läkemedel inom vården, och under senare år har myndigheter och landsting också börjat intressera sig för kostnadseffektiviteten för medicinteknisk utrustning. Företag som utvecklar nya metoder för att påvisa eller behandla sjukdom behöver tidigt tänka på hur man ska visa värdet för sina produkter på ett sätt som uppfyller vårdens krav.
På seminariet förklaras hur ett hälsoekonomiskt tänkesätt kan användas för att förbättra framgångschanserna när man ska omvandla forskningsresultat till säljbara produkter. För en framgångsrik lansering eller exit räcker det inte med en bra produkt – man måste också kunna visa att den ger ett värde till patienten, till kliniken, och till den som betalar vården. Ska det vara möjligt måste hälsoekonomiska aspekter beaktas tidigt i utvecklingsprocessen.
 
LINK Medical Research är ett fullservice-CRO med kontor i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. De har lång erfarenhet av hälsoekonomi och market access, clinical operations, regulatory, projektledning och biostatistik.
 
Per Boström har mer än 15 års erfarenhet av hälsoekonomi, market access och pricing inom läkemedelsindustrin, främst med lanseringar av nya innovativa läkemedel.
 
När: tisdag, 19 januari, kl. 16:00-18:00
Var: Uppsala BIO, Origo, Dag Hammarskjölds väg 10B, konferensrum Jupiter
Hur: Kaffe/te och smörgås serveras. Anmäl dig här>>
 
Välkommen!