Du är här

Frukostseminarium: Kan Nobel Center ge Stockholm sprängkraft?

onsdag, 22 oktober, 2014 - 07:30 till 09:00

Hur kommer Nobel Center att bidra till Stockholms attraktivitet? Hur ska man ta tillvara den potential som finns i varumärket Nobel? Kan vi locka världens främsta forskare och tänkare till Stockholm? Kan Nobel Center tillföra Stockholm något som vetenskapsstad? Hur kommer byggnaden och verksamheten att utformas? Hur ser tidsplanen och finansieringen ut? Det får du veta mer om på seminariet.

Datum: 22 oktober 2014
Tid: kl. 08:00-09:00
Plats: Stockholms Handelskammare, Brunnsgatan 2
Registrering och lättare frukost: 07:30
Pris exkl. moms: Kostnadsfritt för medlemmar, övriga: 100 kr 
 
Nobelpriset får ett hem på Blasieholmen invid Nationalmuseum. I Nobel Center skapas en plattform för utställningar, vetenskapliga seminarier och samtal om dagsaktuella ämnen. Och kanske blir det här den nya platsen för nobelprisutdelningen?
 
Centret har alla förutsättningar att bli ett av huvudstadens mest attraktiva besöksmål – ett självklart val för besökande turister och en plats som stockholmare vill återkomma till. Byggnaden ska sjuda av aktivitet både på dag- och kvällstid och nya kajer, med en levande hamnmiljö och båttrafik, kommer att knyta samman promenadstråken från city ut till Blasieholmen och Skeppsholmen.
 
Medverkande:
 
Susanne Lindh, vd Nobelhuset 
Lars Heikensten, ek. dr., vd för Nobelstiftelsen, ordförande Nobelhuset 
Ylva Williams, vd, Stockholm Science City Foundation. 
 
Daniella Waldfogel, näringspolitisk expert, Stockholms Handelskammare, leder samtalet. Fler medverkande tillkommer.
 
Sista anmälningsdag: 20 oktober