Du är här

Frukostseminarium: Läkemedel eller medicinteknisk produkt – vilken väg ska eller kan du välja?

torsdag, 28 september, 2017 - 07:30 till 09:00

När du utvecklar en ny innovativ produkt där målet är att den ska förebygga, behandla eller diagnostisera människor finns det regelverk som i slutändan ska säkerställa att produkten är säker för användaren. Vilket regelverk som är bästa vägen framåt kanske inte alltid är så självklar som du kan tro. Välkommen att diskutera och samtala med Anna Törner och Stina Johansen från Scandinavian Development Services (SDS).

När: 28 september, 08:00-09:00 (frukost serveras från 07:30)
Var: H2 Health Hub, Hälsingegatan 45, Stockholm
 
Vilket behov fyller din medicinska produkt och hur ser vägen till marknad ut? Är produkten en medicinteknisk produkt eller ett läkemedel och finns det gråzoner? Kan ”claims” och användningsområde avgöra? Eller är det helt enkelt verkningsmekanismen som styr? 
 
Är det sant att det är lättare att få godkänt en produkt som medicinteknisk produkt? Och hur kan det vara så? I de situationer där man eventuellt kan välja, finns det då fördelar respektive nackdelar med vägvalen? 
 
Med dessa frågeställningar som grund kommer det under seminariet att diskuteras olika aspekter och ge några av svaren du och ditt företag behöver veta för att välja rätt väg för din produkt. Anna Törner och Stina Johansen från Scandinavian Development Services (SDS) tar diskussionen och dialogen!
 
Anna Törner är VD och medgrundare till SDS. Ett särskilt intresseområde för Anna är hur man kan använda kunskap inom statistik och inom de regulatoriska regelverken för att på bästa sätt anpassa och optimera designen av kliniska studier så att de möter de regulatoriska kraven.  
 
 
 
Stina Johansen är kvalitetsansvarig och ansvarar för frågor inom medicinteknik området på SDS och har 10 års erfarenhet inom medicinteknik och läkemedelsindustrin.  
 
 
 
 
Begränsat antal platser, vänligen anmäl dig via formuläret nedan senast den 21 september 2017. Anmälan är nu stängd.
 
Eventuell avanmälan görs till klara.gustafsson@ssci.se alternativt genom den bokningslänk du får via e-post vid registrering. Våra seminarier är kostnadsfria, men vi förbehåller oss rätten att ta ut en no show-avgift om 200 kr vid utebliven närvaro om du inte avanmält dig.