Du är här

Frukostseminarium: Nytt acceleratorprogram för att komma in på USA-marknaden

onsdag, 8 oktober, 2014 - 07:45 till 09:00

Nu finns en ny möjlighet att få hjälp med etablering i Boston direkt på plats. Kom och träffa Charlotte Leife som berättar om det nya programmet, SACC Accelerator Life Science Track, ett initiativ från Swedish-American Chamber of Commerce New England (SACC NE). 

Tid: 8 oktober 2014, kl. 08.00-09.00 (frukost serveras från 07.45)
Plats: Wenner-Gren Center, Sveavägen 166, plan 24 (ta hissen till plan 23)
 
Syftet med programmet är att sänka tröskeln för importen av svenska innovationer till Boston och Cambridge, att ge svenska företag bättre förutsättningar för USA-marknaden samt att skapa ett nätverk mellan Sverige och Boston/Cambridge. 
 
Programmet erbjuder:
  • Strategiska råd och relevant affärsinformation
  • Coaching på plats i Boston och möten med relevanta nyckelpersoner just för dig
  • Tillgång till nätverk och kontakter i Boston
  • Möjlighet att hitta partners och distributörer i USA
 
Här får du svar på frågor kring exempelvis hur du hittar investerare i USA, vilka säljkanaler som är bäst att använda, hur ditt varumärke uppfattas i USA eller hur du sätter upp ett amerikanskt dotterbolag.
 
Charlotte Leife är vice VD på SACC NE och har lång erfarenhet av entreprenör- och ledarskap både i Sverige och USA. Bland annat startade hon och byggde upp svenska grenen av Biogen som sedan blev BiogenIdec. Under Charlottes sju år gick företagets omsättning från 200 milj kr till över 1 miljard. Under seminariet kommer hon att dela med sig av sina erfarenheter och breda kontaktnät.
 
Vi behöver din anmälan senast den 1 oktober då antalet platser är begränsat. Anmäl är nu stängd.
 
Dessa workshops är kostnadsfria, men vi förbehåller oss rätten att ta ut en no show-avgift om 200 kr vid utebliven närvaro om du inte avanmält dig. Avanmälan görs till resurs@ssci.se.