Du är här

Frukostseminarium: Utvecklingen inom e-hälsa - möjligheter och utmaningar

onsdag, 18 april, 2018 - 08:00 till 09:30

Svensk hälso- och sjukvård är i god fart på väg in i en ny era – den digitala. Lyfter vi blicken och spanar in i framtidens vårdlandskap ser vi många spännande möjligheter men också utmaningar. I samband med vårnumret av Magasinet S med tema e-hälsa bjuder Stockholm Science City och SIS, Swedish Standards Institute in till ett frukostseminarium om standarder inom e-hälsa.

Tid: Onsdag den 18 april, kl 08:30-09:30 (frukost serveras från 08:00)
Plats: SIS, Swedish Standards Institute, Solnavägen 1 E, Torsplan, Stockholm

Seminariet fokuserar på digitaliseringens möjligheter och utmaningar utifrån två olika perspektiv. Therese Sjöberg, Innovationsledare, Innovationsplatsen, Karolinska Universitetssjukhuset ger oss hälso- och sjukvårdens syn på saken. Mikael Bäckström, medgrundare, ImagineCare, delar med sig av sina erfarenheter utifrån ett företagsperspektiv. Efter presentationerna bjuder vi in till en paneldiskussion som leds av Ylva Williams, VD, Stockholm Science City.

Paneldeltagare

  • Therese Sjöberg, Innovationsledare, Innovationsplatsen, Karolinska Universitetssjukhuset
  • Mikael Bäckström, Medgrundare, ImagineCare
  • Dan Nilsson, Standardiseringschef, SIS, Swedish Standards Institute
  • Nima Jokilaakso, Projektledare Digital Health, Swecare Foundation

Kommunikation, omsorgslösningar och patientadministration sker allt mer med hjälp av digital teknologi. Svensk vård är i förändring och ställs inför nya utmaningar och möjligheter. Teknologiska framsteg, banbrytande medicinsk forskning och det faktum att vi får en allt äldre befolkning skapar ett högt förändringstryck. I Sverige finns det gott om entreprenörer som bidrar med spännande produkt- och tjänsteinnovationer inom hälso- och vårdsektorn.

Enligt regeringens Vision e-hälsa 2025 ska Sverige bli bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter. Standarder är en betydelsefull del av utvecklingen. Det behövs gemensamma internationella lösningar för hälsoinformatik och informationssäkerhet med tydliga kvalitetskrav på nya innovationer som t.ex. hälsoapplikationer.

Magasinet S ges ut av SIS, Swedish Standards Institute och samlar nyheter och information om näringslivstrender, ny smart teknik, hållbarhetsfrågor och annat som påverkar oss i samhället, där det senaste numret fokuserar på e-hälsa.

Registreringen är stängd, hör av dig till anna.frejd@ssci.se om du är intresserad av att delta. 

Våra seminarier är kostnadsfria, men vi förbehåller oss rätten att ta ut en avgift om 200 kr vid utebliven närvaro om du inte avanmält dig. Eventuell avanmälan görs till Anna Frejd alternativt genom den bokningslänk du fått via e-post vid registrering.