Du är här

Hur kan vården möjliggöra innovation genom kreativa samarbeten?

onsdag, 23 maj, 2018 - 08:00 till 09:30

Innovationsplatsen vid Karolinska Universitetssjukhuset delar med sig av lärdomarna från högaktuella Horizon2020-projektet LIVE INCITE, som EU-kommissionen lyfter som ett föredöme i att utmana och utveckla förutsättningarna för innovation och innovationssamarbeten. Välkommen att lära dig mer om och diskutera upphandling, juridik och möjligheter!

Stockholm Science City och Innovationsplatsen på Karolinska Universitetssjukhuset välkomnar dig till ett frukostseminarium där du får träffa upphandlingsexperten Martina Ahlberg, psykologen Rikard Wicksell, och innovationsjuristen Åse Lundh Gravenius som har siktet inställt på att bana väg för framtida innovation i vården.

Tid: Onsdag den 23 maj, kl 08:30-09:30 (frukost serveras från 08:00)
Plats: H2 Health Hub, Hälsingegatan 45

Program

  • Martina Ahlberg och Rikard Wicksell berättar om EU-projektet LIVE INCITE, där förkommersiell upphandling används för att möjliggöra innovation av produkter och tjänster som vården efterfrågar - men som ännu inte finns att köpa på marknaden.
  • Åse Lundh Gravenius berättar om möjligheter för innovationssamarbeten mellan vård och näringsliv. 

        

Du möter Martina Ahlberg, Rikard Wicksell och Åse Lundh Gravenius på plats. 

Innovationsplatsen är en del av Karolinska Universitetssjukhuset som arbetar strategiskt med innovation för att möta hälso- och sjukvårdens utmaningar och skapa bästa möjliga vård. En viktig uppgift är att etablera samarbeten med ledande akademiska institutioner, näringslivsaktörer och andra vårdgivare både i Sverige och internationellt.

LIVE INCITE är ett EU Horizon2020-projekt som utvecklar vårdens förmåga att upphandla innovationskraft. Projektet rankades högst inom sin utlysning och lyfts fram som ett föredöme av EU-komissionens plattform Innovation Radar, som ska sprida "excellent innovation" och främja samverkan med målet att fler innovationer når marknaden. LIVE INCITE är ett samarbete mellan tre länder; Spanien, Danmark och Sverige och leds av Innovationsplatsen vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Registreringen är nu stängd. Hör av dig till anna.frejd@ssci.se om du är intresserad av att delta.

Eventuell avanmälan görs till anna.frejd@ssci.se alternativt genom den bokningslänk du får via e-post vid registrering. Våra seminarier är kostnadsfria, men vi förbehåller oss rätten att ta ut en no show-avgift om 200 kr vid utebliven närvaro om du inte avanmält dig.