Du är här

Hur kan vi möta morgondagens samhällsutmaningar? – OpenLab om hälsa, vård, forskning och innovation

onsdag, 27 maj, 2015 - 07:45 till 09:00

Vården står idag inför stora utmaningar med bland annat en växande och åldrande befolkning. Hur kan vi säkra vårdkvalitet, effektivitet och att innovationer kommer samhället till godo?

OpenLab är ett centrum där studenter, lärare och forskare från Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Södertörns högskola arbetar med utmaningar Stockholms stad, Stockholms läns landsting och Länsstyrelsen i Stockholms län står inför. OpenLab bidrar med förslag till lösningar för komplexa samhällsfrågor för den växande regionen genom nya interdisciplinära samarbeten mellan traditionella kunskapsområden.

OpenLab använder ett nytt arbetssätt för att möta de samhällsutmaningar som vi står inför inom bland annat hälsa och sjukvård samt forskning och innovation. Viktiga komponenter inom OpenLab är nyfikenhet, öppenhet, utmaningsdriven problemlösning med aktörer och organisationer från universitet, vård/omsorg och även industrin.

Kom och lyssna till verksamhetschefen Ivar Björkman som berättar om OpenLab och hur de arbetar för att stärka regionens position som en av de främsta interdisciplinära miljöerna i Europa.

När: 27 maj, kl. 08.00-09.00. Frukost serveras från 07.45.
Var: Wenner-Gren Center, Sveavägen 166, plan 24 (hiss till plan 23).

Registreringen för seminariet är nu stängd. Eventuell avanmälan görs till anna.frejd@ssci.se alternativt genom den bokningslänk du får via e-post vid registrering.