Du är här

Stora investeringar i nästa generations biologiska läkemedel

fredag, 10 juni, 2016 - 13:00 till 15:00

Vetenskapsrådet och VINNOVA har tillkännagivit  en omfattande och långsiktig investering i ‘Nästa generations biologiska läkemedel’. Initiativet kommer att pågå under åtta år och den första utlysningen, på temat ‘Utveckling och tillverkning av proteinläkemedel’, öppnar den 10 juni 2016, mer information här >>

Dessutom har Uppsala BIO och GE Healthcare Life Sciences nyligen tecknat ett tvåårigt samarbetsavtal i syfte att identifiera nya tekniker och verktyg för att ytterligare förbättra utveckling och tillverkning av proteinläkemedel.

I syfte att beskriva båda satsningarna mer detaljerat bjuder Uppsala BIO och Uppsala universitet Innovation in forskare och företag till ett informations- och nätverksmöte. Även Läkemedelsverket deltar för att ge information om viktiga regulatoriska frågor och för att ge sin syn på framtida utmaningar inom utveckling och produktion av biologiska läkemedel.
 
Program:
13.00-13.30: Utlysning: ‘Utveckling och produktion av biologiska läkemedel’,  Johanna Ulfvarson, Docent och programdirektör, VINNOVA
 
13.30-14.00: Hur ser teknologibehoven ut för framtida produktion av biologiska läkemedel? Stefan Löfås, Science Director, GE Healthcare Bio-Sciences AB.
Vad kan det nya samarbetet mellan GE Healthcare Life Sciences och Uppsala BIO erbjuda? Kristin Hellman, Uppsala BIO
 
14.00-14.30: Regulatoriska aspekter för nya biologiska läkemedel, Mats Welin, seniorexpert, Läkemedelsverket
 
14.30-15.00: Kaffe och nätverkande
 
Tid och plats:
10 juni kl 13.00-15.00 på Navet BMC, Uppsala
 
 
Välkommen!
 
Uppsala BIO och Uppsala University Innovation