1000 kvadratmeter labb snart ledigt i Hagastaden

Kombinationen av företag, forskning, bostäder, mötesplatser, restauranger och service gör Hagastaden till en levande stadsdel och ett innovationsdistrikt. När området är färdigutvecklat kommer det att erbjuda nästan 50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder. Nu finns chans att etablera kontor med labb i Hagastadens centrum.

Foton från interiören på Life City

Atrium Ljungberg, en av Hagastadens största fastighetsägare, äger och förvaltar cirka 60 500 kvadratmeter i både karaktäristiska industrifastigheter, t.ex. Industricentralen, och nybyggda Life City, ett centrum för affärsutveckling och service kopplat till vård, forskning och life science.

Varför har ni valt Hagastaden?

– Denna stadsdel är ett av Sveriges mest intressanta områden med en enorm potential. Här finns en spännande kontrast mellan historiska miljöer och framtida arkitektur, säger Catarina Lennartsson, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

Hon berättar att Atrium Ljungberg har flera markanvisningar i området och planerar för kvarter med såväl kontor som bostadsfastigheter.

– Vi ska skapa en trygg och hållbar stadsdel som lever under en stor del av dygnet och veckan, säger hon.

Större labb snart tillgängligt i Life City

I byggnaden Life City möts näringsliv, akademi och samhälle. Huset omfattar 27 500 kvadratmeter uthyrbar area, med toppmoderna och ljusa kontorslokaler i olika storlekar. Under första kvartalet 2025 kommer en lokal att bli ledig här, som är på 2015 kvadratmeter, varav labb 989 kvadratmeter.

Foto av interiör

– Life City är en spektakulär byggnad i ett av Sveriges mest visuella lägen, direkt ovanpå E4:an, säger Catarina Lennartsson.

I huset finns konferensanläggning, restaurangen K-märkt, café, parkering under tak för 290 cyklar, omklädningsrum samt 110 garageplatser. Den nya tunnelbanestationen som håller på att byggas kommer att ligga precis bredvid huset.

Foto av interiör

Granne med stora aktörer inom life science

I Life City finns många innovativa och kunskapsintensiva bolag, som t.ex. Pfizer, Immedica och Sirona.

– Den unika mixen av hyresgäster bidrar till husets internationella prägel och gör det till en spännande och levande arbetsplats, säger Catarina Lennartsson.

Foto av konsten inne på Life City

Konsten är viktig

Catarina Lennartsson berättar att en bärande tanke i skapandet av Life City har varit konst och dess förmåga att frigöra tankar och inspirera till nya idéer.

– I samarbete med gallerist Cecilia Hillström fick fyra konstnärer i uppdrag att göra en personlig tolkning av huset och platsens anda av kreativitet, nytänkande och framåtblickande. Allt detta går att ta del av i husets öppna, publika bottenvåning, förklarar hon.

Atrium Ljungbergs hållbarhetsarbete

Varje hyresgäst har möjlighet att teckna ett så kallat Grönt hyresavtal, som är ett exempel på samverkan mellan fastighetsägare och hyresgäst för att tillsammans minska miljöpåverkan i fastigheterna inom områden som exempelvis energi, material och avfall.

– Vi utvecklar hållbara städer och fastigheter där människor ska leva och arbeta i många år framöver. Städer som ska klara urbanisering, klimatförändringar och samhällsomvandling. Vi tar långsiktigt ansvar när vi bygger, utvecklar och förvaltar. Life City är miljöcertifierad enligt Breeam och försedd med rikliga wellness-funktioner, avslutar Catarina Lennartsson.

 

Länk till Atrium Ljungbergs webbsida >>

Länk till Life City >>

Vill du veta mer om lokalen? Mejla catarina.lennartsson@al.se