Du är här

Academic Work flyttar till Life City i Hagastaden

Academic Work, som är ett av Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag på tjänstemannasidan, har beslutat sig för att samla flera av sina verksamheter i gemensamma lokaler i Hagastaden.

Tillsammans med systerkoncernen AWX, som bygger nya bolag inom human resources, med fokus på accelerated learning, coding bootcamps, modern digital utveckling och digitala verktyg, har Academic Work idag närmare 1 000 medarbetare på olika platser i Stockholm. Företaget verkar inom en rad olika branscher, bland annat life science, och det är en viktig anledning till att valet av nya lokaler föll på just Life City i Hagastaden. 

- Vi ser verkligen fram emot att flytta in i Life City och samla flera av våra verksamheter under ett och samma tak för vidare expansion. Det geografiska läget känns spännande, där vi ser fram emot att bli en ännu starkare del av life science klustret som växer fram, säger Johan Skarborg, CEO på Academic Work.

Life City, som utvecklas av fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, kommer att utgöra fronten till Hagastadens life science-kluster. Fastigheten byggs ovanpå Essingeleden, precis intill några av Sveriges viktigaste aktörer inom life science; Karolinska Institutet, KTH, Karolinska Universitetssjukhuset och Stockholms universitet. Entréplanet blir en dynamisk mötesplats med gemensamma funktioner och längre upp i huset kommer co-workingytor och kontor att fyllas med kompetens och tjänster kopplade till life science. Byggstart beräknas ske under hösten och fastigheten planeras att stå färdig under första halvåret 2021.

- Uthyrningen till Academic Work är helt i linje med vår ambition om att fortsätta utvecklingen av Hagastaden. Intresset för Life City är stort och vi ser fram emot att nu lägga de sista pusselbitarna för att fullborda vår vision, säger Petter Klingofström, Senior Leasing Advisor på Atrium Ljungberg.

Läs mer i pressmeddelandet