Att vara i det livslånga lärandet

Bild

Efter att jag gick ut gymnasiet på 90-talet var jag väldigt trött på skolan och hade svårt att se mig fortsätta studera. Dessutom lyckades jag göra karriär väldigt tidigt och blev headhuntad mellan bolagen vilket gjorde att jag inte heller kände att studier var en nödvändighet. 

Därför stod jag där plötsligt en dag, mitt i livet, och allt hade fallit isär på grund av olyckliga omständigheter. Mina dåvarande affärspartners förde mig bakom ljuset och drog. Jag insåg då att jag, mitt i en livskris, inte hade en utbildning att luta mig tillbaka på.  

Jag hade tre val som jag såg det: Få igång mitt egna företag igen, börja plugga eller söka jobb.

Att driva eget hade jag gjort i 15 år och fick konstatera att jag kände mig klar med det. Jag sökte i stället många olika program på olika lärosäten samt sökte ett antal jobb. Det visade sig att jag fick både ett fantastiskt bra jobb, och kom in på det programmet som låg överst på min lista att läsa. Jag var då i 45-årsåldern och valde att både ta jobbet och påbörja utbildningen. 

Idag ser jag tillbaka på denna livskris som något av det bästa som har hänt. Det är tack vare det hemska som hände, som jag har det så fantastiskt idag. Jag har nu läst på halvfart, på distans, i 4 år och fullkomligt älskar det! Ibland är det väldigt tungt att jobba heltid samtidigt som jag studerar, men eftersom det är så oerhört givande, lärorikt och utvecklande så ger det mig så enormt mycket tillbaka. Längs med vägen skapar jag nya kontaktnät, med nya spännande människor som jag har nytta av i mitt arbete, och som privatperson har jag växt flera meter under dessa år. Min utbildning har dessutom varit bidragande i att leda mig fram till drömjobbet som VD för Barkarby Science. Där jag får jobba med innovation och hållbar stadsutveckling i Barkarbystaden och driva en mängd olika projekt inom den klimatsmarta staden, cirkuläritet, framtidens mobilitet m.m. 

Jag är så oerhört tacksam att jag tog mod till mig och sökte högre utbildning, för jag ska inte sticka under stol med att det var väldigt läskigt att ge sig ut på sådan okänd mark. Numera när vårens, sommarens eller höstens kurser släpper på Antagning.se är jag en av de första att gå in på sidan. Jag botaniserar utbudet för att fortsätta förkovra mig inom ämnen som är intressanta och relevanta för mig. Jag tror att vårt samhälle som är så fullt med kunskapsintensiva företag behöver att fler människor stannar i ett livslångt lärande, kanske omskolar sig, och fortsätter att lära sig nya ämnen. 

Nu lutar jag mig tillbaka i solstolen och biter tag i min sommarkurs ”Plaster och miljön” och önskar dig en fantastisk sommar! 

Kunskap är verkligen inte tungt att bära.