Du är här

Bayer flyttar in på Karolinska Institutets Campus

Ett av världens ledande life science-företag, Bayer, har beslutat att flytta in på Karolinska Institutets Campus i Solna. Det kan ses som en symbol för ett paradigmskifte för läkemedelsbranschen och kan vara av betydelse för Stockholms attraktionskraft.

- Stockholm kan bli ett världsledande nav inom både life science och health tech. Visionen är att skapa ett kunskapskluster med forskning, sjukvård och stora och små företag. Lyckas vi med det kommer hela regionens attraktionskraft att öka. I det sammanhanget är Bayers flytt en pusselbit, säger Maria Rankka i ett pressmeddelande.

Enligt Henrik Wulff, VD för Bayer i Sverige, behöver framtidens life science-företag samverka med såväl akademi och forskare som entreprenörer och politiker.

- Bayer vet att innovation sker bäst när olika perspektiv möts och flytten symboliserar vår tilltro till kraften i samverkan. Vi är övertygade om att flytten kommer att resultera i spännande, innovativa möten som får positiva effekter för såväl människor som samhället i stort.

Flytten sker våren 2019 och nya grannar till Bayer blir bland annat S:t Eriks ögonsjukhus och Nobel forum.

Läs hela pressmeddelandet här >>