Björn O. Nilsson ny styrelseordförande för Stockholm Science City Foundation

Pressmeddelande 2014-09-19

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens vd Björn O. Nilsson valdes den 27 augusti till ny styrelseordförande för Stockholm Science City Foundation. 

- Jag kommer in i Stiftelsens arbete i en enormt spännande tid – Hagastaden – en ny del av Stockholm med fokus på life science håller på att byggas och samverkan mellan universiteten, life science-industrin och hälso- och sjukvården är mer intensivt än någonsin tidigare, säger Björn O. Nilsson. Samtidigt har jag respekt för Stiftelsens historia, detta är en organisation som funnits i 22 år och som arbetat inom en mängd olika områden, som alla har den gemensamma nämnaren att de ska överbrygga kulturskillnader mellan universiteten, och företagen.  

Björn O. Nilsson är professor och doktor i biokemi från KTH och har före sin tid på IVA arbetat inom bioteknik- och läkemedelsindustrin. Han har en gedigen bakgrund inom life science och stor erfarenhet av samverkan inom den så kallade quadruple helix – det vill säga skärningen mellan det offentliga samhället, hälso- och sjukvården, den akademiska forskningen och industrin. 

- För Stockholmsregionen är Björn O. Nilsson ett utmärkt val. Han har en gedigen kunskap och erfarenhet av life science och innovationssystemet och Björn har alla förutsättningar att på ett mycket framgångsrikt sätt leda styrelsen för Stockholm Science City, säger Landshövding Chris Heister.

 

Om Stockholm Science City Foundation och dess arbete med Stockholm Life
 
Stockholm Science City Foundation arbetar på uppdrag av de fyra ledande universiteten Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska högskolan (KTH), Stockholms universitet och Handelshögskolan i Stockholm samt Stockholms stad, Solna stad och Stockholms läns landsting och näringslivet. 
 
Stockholm Life omfattar forskning, utveckling och affärer inom life science i Stockholmsregionen. Stiftelsen Stockholm Science City har som uppdrag att attrahera företag och akademi till Stockholm Life. Målet är att skapa en vetenskapsstad – med en blandning av akademi, industri, sjukvård, boendeområden, kultur, service och rekreation – och ett nav i världsklass för life science. Såväl akademi som industri och hälso- och sjukvård är delaktiga i konceptet för att säkerställa att målet uppnås.