Du är här

Digital Health Days i Stockholm, en internationell konferens om framtiden för hälso- och sjukvården

Digital Health Days, 23-24 september i Stockholm är årets händelse inom digital hälsa, en internationell konferens med några av världens mest renommerade experter på scenen. Missa inte tillfället till att lyssna till experter och diskutera hur digitala lösningar kan bidra till att förändra sjukvården och göra den långsiktigt hållbar. 
- Vi är särskilt glada över att en rad internationella experter kommer att sätta sin prägel på konferensen säger Nima Jokilaakso, Event Manager för DHD. På talarlistan har vi till exempel Brian Goldman, en Kanadensisk radioröst och tillika läkare som brinner för bättre patientsäkerhet, Bill Crounse, Senior Director, Global Health på Microsoft, Lucien Engelen från Radboud University Nijmegen Medical Centre och Jeroen Tas, VD för Health informatik Solutions and Services på Philips.
 
- På Digital Health Days visar vi dessutom upp spännande innovationer som i flera fall utmanar de tekniska möjligheternas gränser, fortsätter Nima Jokilaakso. - Tre av Europas hetaste nystartade företag som också lockat betydande finansiering för utvecklingen är på plats; - Meedoc som kopplar samman läkaren och patienten, Mysugr som underlättar livet för diabetespatienten och Neuronation, en portfölj av verktyg för att träna hjärnan att bli bättre på att fokusera, minnas och utnyttja den egna förmågan.
 
En utveckling som sprider sig över världen
Som individer och medborgare räknar vi med att kunna använda digitala lösningar även när det gäller den egna hälsan, men är sjukvården beredd att öppna dörrarna för en sådan utveckling?
 
- Att digitaliseringen erbjuder nya möjligheter när det gäller att förbättra vården och bromsa kostnadsutvecklingen kan te sig självklart, men att utveckla och genomföra hållbara lösningar i sjukvården där dessa möjligheter kommer den enskilde patienten och samhället till gagn är en stor utmaning, fortsätter Nima Jokilaakso. - Nya affärsmodeller för industrin och nya modeller för vårdens finansiering och incitament strukturer är ett par teman som kommer att diskuteras mellan representanter från globala företag som Abbvie, Phillips och Microsoft och vården. Debatterna kommer att handla om dessa utmaningar och att identifiera de viktigaste och mest angelägna hindren till förändring. Det är Digital Health Days ambition att bidra till utvecklingen och genomförandet av en bättre och effektivare sjukvård, tillägger Nima Jokilaakso.
 
Patienten i centrum
- Att involvera patienten och därmed betrakta hen som en partner för utvecklingen av en bättre hälso- och sjukvård börjar äntligen ses som naturligt av allt fler, säger Lucien Engelen, en av talarna och en förespråkare för mer patientinflytande. - Och jag noterar med tillfredställelse att patienter kan delta i Digital Health Days utan kostnad, fortsätter Lucien Engelen.
 
Stockholm – ett himmelrike för entreprenörer och investerare
Stockholms position som en internationellt ICT kluster har stärkts ytterligare på senare år. Flera digitala verksamheter såsom Spotify, King, Mindcraft och Klarna värderas till miljardbelopp. Och en färsk rapport visar att Stockholmsbaserade företag attraherade så mycket som 18% av alla privata investeringar i FinTech (finansiell teknologi) bland företag i hela Europa, vilket gör Stockholm det näst största navet för finansiell teknik i Europa.
 
Kommer digital hälsa att bli nästa framgångsområde? Mycket talar för det. Vi svenskar är kända för att vara tidiga med den senaste tekniken. Enligt en ny rapport som publicerades för några veckor sedan av PWC, sa fler än 40% av de deltagarna i undersökningen att de är positiva till att använda virtuella vårdlösningar, såsom att träffa sin läkare via video och inte mindre än 74% sa sig vara beredda att få sin hjärtfunktion fjärrövervakas hemma via trådlös teknologi.
 
Under de senaste åren har ett tiotalnya, Stockholmsbaserade, satsningar för att driva på utvecklingen av nya lösningar inom digital health sett dagens ljus. En av dem är Frogleap Incubator som är utformad för att hjälpa de mest lovande nya start-up företagen inom digital hälsa att testa innovationerna i vårdmiljön och även skala upp verksamheterna. Ett annat exempel är Health Hack Academy som genomför så kallade health hackathons där kreativa team som består av personer med olika bakgrund och kompetenser samlas och utvecklar nya hälso-appar eller andra digitala lösningar under ett veckoslut.
 
- Vi är imponerade av den enastående kvaliteten på Digital Health mobila appar, tjänster och produkter från Stockholm, säger Kim Min-Sung, Partner på det Berlinbaserade riskkapitalbolaget XLHEALTH som specialiserat sig på Digital Health Investments och som har deltagit på Digital Health Days från starten.
 
Om Digital Health Days
Digital Health Days 2015 är en internationell konferens med fokus på hur digitala lösningar kan förändra sjukvårdssystemet för att gynna patienterna och samhället med högre kvalitet och lägre kostnader. Många kategorier måste engagera och komplettera varandra för en effektiv utveckling inklusive patienter, hälso- och sjukvårdspersonal, investerare, beslutsfattare, politiker, teknikutvecklare, företagare, nystartade företag och stora företag. Och dessa expertgrupper är de vi kommer att välkomna till DHD i Stockholm.
 
Verksamheten vid konferensen inkluderar platser av europeiska startups, VC paneler, demos och hands-on workshops om designtänkande och patientmedverkan. Det finns också på scenen tillkännagivanden av vinnarna av vetenskapliga utmärkelser, vinnare av hälso hacka och nya företagssamarbeten.
 
Läs mer om Digital Health Days på www.digitalhealthdays.se.
 
Plats: Stockholmsmässan, Mässvägen 1, Älvsjö, Sverige
Tid: 23-24 september 2015
Kontakt: Nima Jokilaakso, nima.jokilaakso@stockholmsmassan.se, Tel +46 8 749 44 50.