Du är här

En guldklimp i Hagastaden

95 procent av NCC:s Torsplan är uthyrt ett år före hyresgästerna flyttar in. Men det finns en guldklimp kvar. NCC Property Development är en av nordens ledande fastighetsutvecklare med ett brett utbud av kommersiella lokaler. NCC utvecklar arbetsmiljöer inom kontor, handel och logistik och har en stark närvaro i Hagastaden. 

Torsplan etapp 2, beräknas stå klar i slutet av 2016 och blir den andra kommersiella fastigheten i Hagastaden. Fastigheten, som omfattar ca 22 000 kvadratmeter, utvecklas för både kontor och handel. 
Bland hyresgästerna finns Stockholms läns sjukvårdsområde som flyttar in på fem våningsplan om ca 12 700 kvm mellan december 2016 och februari 2017. Merparten kommer att utgöra kontor och en mindre del kommer att bli öppenvård/vårdcentral. SIS, Swedish Standards Institute är en annan hyresgäst som i januari 2017, flyttar in högst upp i huset på våningsplan 9 och 10. 
 
Handel och service tillträder redan under hösten, t ex har vi restaurang Toros, SATS, Panini, Sushi Yama och Willys som slår upp dörrarna lagom till julen, så de finns på plats redan när kontorshyresgästerna flyttar in.
 
Bredvid en del av SATS träningsanläggning som finns utomhus på taket finns också ett penthouse med egen terrass och strålande utsikt. Här vill NCC ha en verksamhet som stärker life-science klustret. 
 
– Intresset att hyra lokaler i Torsplan är starkt och för att ytterligare stärka life-science klustret i Hagastaden som är ett världsledande område inom vård- och hälsovetenskap med Karolinska Institutet och Nya Karolinska Solna i spetsen, har vi har valt att fokusera på life-science verksamhet i det unika penthouset som ligger högst upp i byggnaden, säger Olle Forsberg, regionchef NCC Property Development.
 
Penthouse är ca 500 kvm och har en fin utsikt mot staden och Karolinska Institutet, dessutom med en egen terrass. Glaspartier med generöst ljusinsläpp och dubbel rumshöjd i delar av lokalen gör penthouse extra genuint. Lokalen är lämplig för ca 25-35 arbetsplatser beroende på vad verksamheten behöver.
 
Fastigheten byggs på Stockholmssidan av Hagastaden – en av Stockholms nya stadsdelar som är under utveckling. Här blandas världsledande forskning och avancerad vård med kontor, bostäder, parkområden och handel. Hit åker du enkelt med tunnelbana, pendeltåg, buss, bil och cykel. Dessutom kommer Hagastadens egna tunnelbanestation ha en uppgång i byggnaden.
 
Torsplan etapp 2 miljöcertifieras enligt BREEAM, ett globalt ledande miljöcertifieringssystem som anses vara det mest krävande systemet för fastigheters miljöbedömning. Byggnaden blir en av de första svenska byggnader, samt en av få i världen, som uppnår den allra högsta nivån, BREEAM Outstanding. Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning. Fastigheten blir även en GreenBuilding. Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden. 
Kontakta Annika Eriksson om du önskar veta mer om möjligheterna vid Torsplan etapp 2 i Hagastaden. 
 
Annika Eriksson, Kundansvarig
Mobil +46 70 2051664
 

Interiör penthouse, BAU
 
Annika Eriksson
Kundansvarig, NCC