Du är här

En sommarhälsning från vår VD

Jag hoppas att stockholmarna blir lika stolta som jag över att ha ett framgångsrikt life science-kluster mitt i stan.

Till hösten har jag haft förmånen att få arbeta med utvecklingen av Stockholm Life i Hagastaden i fyra år. Det är rasande mycket som har hänt under dessa fyra år och det börjar märkas att även de stockholmare som inte är i life science branschen förstår vad som är på gång.

Den första nybyggda fastigheten i Hagastaden vid Torsplan är nästan klar och NCC har fått den uthyrd till mer än 80 procent trots att den inte är klar för inflyttning ännu.

KI Campus Solna har genomgått stora förändringar där den nya vackra aulan med sin spektakulära arkitektur smälter väl in i den omgivande äldre bebyggelsen. Science for Life Laboratory (SciLifeLab) – där Stockholms universitet, Karolinska Institutet, KTH och Uppsala universitet samlat sina elitforskare – har under året fått en ny samlad organisation som leder arbetet med att skapa en nationell, väl använd resurs för forskning och utveckling. Stockholmsdelen är sedan starten belägen inom KI Science Park och nu i juli expanderar verksamheten med en flytt även in i den andra ovala byggnaden vid Solnavägen, Gamma-huset. SciLifeLab har då gått från ca 60 anställda 2010 till 600 stycken i år. Bygget av Nya Karolinska Universitetssjukhuset Solna är inne i en intensiv fas och börjar nu ta form även invändigt.

Vetenskap och utveckling kommer att sätta sin prägel på hela Hagastaden. Flera gator i Hagastaden bär namn av kvinnliga pionjärer inom utbildning, vetenskap, forskning, hälso- och sjukvård. Den offentliga konsten som ska skapa det offentliga rummet kommer att utgå från temat ”Livets byggstenar”.

Intresset för Hagastaden är stort både bland både små spin-outs och de globala företagen. Här finns Key Opinion Leaders inom klinik och forskning, innerstadens service och Hagaparkens grönska. Allt inom gångavstånd.