Du är här

Hälsa möter hack i tävling om framtidens hälsoinnovationer

Pressmeddelande 7 maj 2014

På fredag går startskottet för Health Hack Academy – en unik satsning för alla som vill vara med och förbättra framtidens vård. Health Hack Academy är mötesplatsen för de som kan vården – patienter och vårdanställda – och de som kan framtidens digitala hälsolösningar – designers, kodknackare, apputvecklare och teknikentusiaster. Här möts behoven och idéerna och blir till nya revolutionerande lösningar inom digital hälsa.

Att anordna ett hackathon har visat sig vara ett effektivt sätt att hitta nya, innovativa lösningar på identifierade utmaningar. Health Hack Academy är ett innovationsprogram för nya verktyg inom digital hälsa. Kick off sker nu på fredag i Stockholm och då får deltagarna lära sig mer om framtidens hälsoutmaningar och träffa de företag och organisationer som sitter på utmaningar att lösa.

I programmet ingår fredagens kick-off och ett 48-timmars hackathon. Du har även chansen att vara med på ytterligare två workshops som syftar till att utveckla din idé, produkt eller tjänst. Finalisterna får vi sedan se visa sina resultat på Digital Health Days som går av stapeln den 25-26 augusti, säger Nima Jokilaakso, projektledare för Digital Health Days på Stockholmsmässan.

Under 48 timmar i maj kommer forskare, patienter och vårdpersonal och andra med medicinsk bakgrund möta entreprenörer, programmerare, designers och affärsutvecklare för att tävla om en finalplats i Health Hack Academy och en plats på scen under den internationella konferensen Digital Health Days i augusti. Entreprenörer med goda idéer inom digitala verktyg för hälsa är grunden för Health Hack Academy, men för att idéer ska lyfta är kunnande inom användarvänlig design nödvändig. Deltagarna får därför tillgång till kunskap inom användarcentrerad design, under en workshop ledd av Veryday - ett av världens ledande designföretag med över 40 års erfarenhet av designprojekt inom hälsosektorn.

Genom lång erfarenhet från hälsosektorn har vi lärt oss att nyckeln till lyckade innovationer på hälsoområdet är mycket god förståelse för såväl patienten som vårdgivaren. Men vi märker också hur extremt kreativa och kompetenta människor är på att tänka kring nya lösningar, bara de får en chans att utveckla sina tankar, säger Lennart Andersson, designstrateg på Veryday.

För mer information kontakta:

Lennart Andersson, Veryday, tel 0733-611 258
Nima Jokilaakso, Stockholmsmässan, tel 070-789 44 50
Paul Beatus, Stockholm Science City Foundation, tel 076-256 99 53

Om Health Hack Academy och Digital Health Days

Health Hack Academy är tillfället då företag, entreprenörer, affärsutvecklare, kodare, forskare, designers, studenter, patienter, vårdpersonal och vårdgivare möts för att utveckla framtidens hälso- och sjukvård, egenvård och friskvård. Genom Health Hack Academy erbjuds deltagarna unik kompetens, eftertraktade kontakter och resurser för att utveckla sin idé. Health Hack Academy 2014 är kopplat till konferensen Digital Health Days och arrangeras av Veryday, EIT ICT Labs och Stockholm Science City Foundation.

Läs mer om programmet här

Mer information om Health Hack Academy 2014
http://www.digitalhealthdays.se/hha

Mer information om Digital Health Days
http://www.digitalhealthdays.se