Innovationer för samhället framåt

Glädje, kreativitet och förväntan sprudlade när 13 team presenterade sina idéer på KTH Innovation Demo Day i november. Mer teknologi från KTH är värdefullt för samhället underströk Lisa Bäckman och Hannes Eder Öhrström. Lisa är marknads- och kommunikationsansvarig och Hannes är Business Development Coach, tillsammans var de konferencierer under Demo Day.

Passion for solutions – det uttrycket stämde mycket väl in på teamen. Några av innovationerna var:

  • Ovulai: en fertilitetsguide anpassad till varje kvinnas unika kropp, cykel och dagliga liv. Appen hjälper dem att lindra symtom och må bättre i smärtsamma menstruationer som PCOS, PMS, klimakteriet och endometrios.
  • Dyamo: en digital tjänst för mentorskap där elever i högstadiet och gymnasiet matchas med studenter och unga yrkesverksamma. Eleverna hittar lättare motivation och mentorskap blir tillgängligt även för yngre personer.
  • Modernera: ett sätt att skapa appar för att hjälpa experter att dela sin kunskap så att alla förstår, genom automatisering större tillgänglighet.
  • Busybee: övervakar och analyserar beläggning i byggnader i realtid. Det möjliggör för företag att hantera sina lokaler på ett säkrare och mer effektivt sätt.

På denna länk kan du se alla de 13 presentationerna > 

KTH Innovation är en del av KTH Campus. Här möts forskare, studenter, industri och näringsliv. 400 team om året får stöttning av bland annat affärscoacher. Även beslutsfattare, investerare och affärsänglar är engagerade i KTH Innovation.

Sedan starten 2007 har 3000 idéer passerat. KTH:s forskare, studenter och anställda har grundat nästan 250 bolag som fortfarande är aktiva idag. 2018 generade bolagen över 60 miljoner kronor i skatteintäkter och anställde nära 2000 personer.

Foto på de 13 presentationerna vid KTH Innovation Demo Day