Du är här

Intervju med David Johansson på Humlegården Fastigheter AB

David Johansson är Fastighetschef på Humlegården Fastigheter AB och han har sedan starten varit med på den resa som Humlegården gjort i området Hagalund i Stockholm. Nu erbjuder Humlegården nya labfaciliteter i området och är redo för nya hyresgäster inom Life Science branschen. Vi hade en kort pratstund med David för att höra mer om Haglundssatsningen.

Humlegården har sedan 2005 förvärvat fastigheter i Hagalund, varför har ni valt att satsa i just Hagalund?

Hagalund har ett centralt läge, med närhet till såväl Karolinska Institutet, Karolinska universitetssjukhuset och de ledande universiteten. På några minuter når man dessutom Stockholm city, Solna centrum och alla tänkbara kollektiva färdmedel. Detta gör området strategiskt intressant, särskilt för Life Science.

Ni arbetar aktivt med att kunna erbjuda lokaler anpassade till just life science företag, hur kommer det sig?

På grund av det strategiska läget. I Hagastaden bygger Solna och Stockholm en vetenskapsstad i världsklass. Vi ser Hagalund som en del av Hagastaden, vilket gör det naturligt för oss att spinna vidare på samma tema. I Hagalund har vi kontors- och laboratorielokaler färdiga för inflyttning idag, vilket gör Hagalund till ett perfekt alternativ för mindre life science företag som söker en etablering i närheten av Karolinskas Solna campus utan att det kostar skjortan.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du för Hagalund i framtiden?

Utmaningen är att fortsätta omvandlingen av ett gammalt arbetsplatsområde till en trivsam miljö för forskning och utveckling. Detta är samtidigt den stora möjligheten. Idag byggs det många nyproducerade områden för arbete och boende som saknar historia och karaktär. Hagalund har alla möjligheter att bli en intressant, karaktärsfull stadsdel som bär på en historia.

Humlegården är ett fastighetsföretag inom länsförsäkringsgruppen som förvärvar, förvaltar och förädlar kontorsfastigheter. Idag är vi ca 80 medarbetare som förvaltar ett 50-tal fastigheter främst inom Stockholms innerstad men också i tullnära lägen som Solna, Sundbyberg, Lidingö och Sickla.