Irene Svenonius: ”Vi har urstarka förutsättningar att förverkliga målet inom life science"

Finansregionrådet Irene Svenonius (M) tror att Stockholm kan nå målet att höra till världens topp 5 regioner inom life science till år 2025. Och en del i att nå målet är att bli värdstad för en världsledande kongress inom medtech. Ylva Williams och Niclas Roxhed är av samma uppfattning.

Foto av Irene Svenonius

Finansregionrådet Irene Svenonius (M) tror att Stockholm kan nå målet att höra till världens topp 5 regioner inom life science till år 2025. Och en del i att nå målet är att bli värdstad för en världsledande kongress inom medtech.

Detta är ett utdrag. Via denna länk läser du hela texten av Karin Winter, reporter på Life Science Sweden >

Stockholm har ansökt om att bli värdstad för världskongressen inom medtech 2028, IUPESM. Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M) anser att det vore bra för huvudstaden att stå värd för kongressen eftersom man då som region kan lära sig av andra hur man når en position som världsledande inom life science.

Hur ska Stockholm nå dit?

– Vi måste få ut maximal nytta av alla de investeringar i forskningsinfrastruktur som regionen, akademierna och privata företag gjort under ett antal år. En av de viktigaste åtgärderna vi arbetar med just nu är att konkretisera vår regionala strategi för life science så att den kan tillämpas i verksamheterna och att hela vår organisation drar åt samma håll för att främja Stockholms position, säger Irene Svenonius till Life Science Sweden.

Foto av Ylva Williams

Ylva Williams, vd för Stockholm Science City Foundation, vill dock se mer marknadsföring internationellt. Hon anser att det borde finnas en Stockholmsmonter på plats i BIO i USA, exempelvis. Och hon vill att regionens industri förstår styrkan med regionen och agerar ambassadörer och fanbärare för regionen på den globala arenan.

Foto av Niclas Roxhed

Niclas Roxhed, föreståndare för Medtechlabs jämför life science-klustret i Hagastaden med amerikanska life science-kluster. Och det är just i sådana kluster som förutsättningar för nya idéer genereras och genombrottsteknologier skapas, menar han.