Jonas Binnmyr ny projektledare

Sedan i november jobbar Jonas Binnmyr på Stockholm Science City. Han kommer senast från Vinnova och har mycket erfarenhet inom precisionshälsa. Läs vår intervju nedan för att lära känna honom.

Vad gör du på Stiftelsen?

– Jag kommer att jobba med frågor som samverkan i ekosystemet inom life science men också vara involverad i stiftelsens arbete med hälsodata.

Det bästa med att jobba inom life science?

– Det är fantastiskt att följa med i utvecklingen hur life science-industrin har skapat möjligheter till behandling som man tidigare bara drömt om, så som cellterapier och immunmodulerare. Men även att området börjar gå från ett synssätt – att lindra sjukdom – till att bota och förhindra att sjukdomarna ens uppkommer. Hälsa är fokus, vilket är väldigt spännande att följa.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag jobbade på Vinnova som programhandläggare inom precisionshälsa, framför allt med satsningar som rörde innovationsmiljöer och de strategiska innovationsprogrammen. Men tidigare jobbade jag som fondsekreterare och samordnare vård-forskning på Astma- och allergiförbundet och dess forskningsfond. Där handlade mitt jobb i korta drag att skapa förutsättningar för en så jämlik vård som möjligt och bättre förutsättningar för allergiforskning.

Vilket är ditt favoritställe i Hagastaden?

– Som gammal viceordförande för Medicinska Föreningen på Studentkåren vid Karolinska Institutet, så brinner hjärtat en del för kårhuset som ligger precis bredvid Aula Medica.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag tycker om att träna och min favoritlöprunda är nog Brunnsviken runt. Som småbarnsförälder så gillar jag att ta barnen till Eriksdalsbadet och simma och leka. Bra träning för hela familjen.