Du är här

Life City – en mötesplats i hjärtat av Hagastaden

Mitt i det framväxande life science-distriktet i Hagastaden påbörjas strax byggandet av Life City – ett extraordinärt kvarter för affärsutveckling och service gentemot Hagastadens huvudsakliga kärnverksamheter inom vård och forskning.

Ambitionen med Life City, som utvecklas av fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, är att bygga en scen och en mötesplats för all kompetens i området. Genom att ge möjlighet för områdets life science-aktörer att mötas och samverka kan Hagastadens och Sveriges position stärkas ytterligare i ett internationellt perspektiv. För att möjliggöra detta utformas kvarteret med arbetsmiljöer och former som bygger på den senaste forskningen inom arbete och möten.

Entréplanet kommer att utvecklas för att bli en öppen och dynamisk mötesplats med funktioner i framkant som delas av hyresgäster och besökare. Här kommer Hagastadens life science-aktörer att samlas för inspirerande föreläsningar och workshops. På våning 1 kommer co-working-aktören United Spaces att disponera uppemot 3500 kvm för kompetenstäta företag kopplade till Life Science-klustret. Uppåt i huset skapas kontorsmiljöer med de bästa förutsättningarna för innovativa och dynamiska samarbeten.

Byggnaden miljöcertifieras enligt Breeam och kommer bland annat innehålla rymliga cykelgarage och omklädningsrum samt andra wellness-funktioner. Husets hyresgäster sitter mitt i händelsernas centrum med hela områdets kärnverksamheter på gångavstånd.

Life City kommer att utgöra fronten till Hagastadens life science-kluster och byggs ovanpå Essingeleden. Här, vid Skandinaviens mest visuella plats alldeles vid gränsen mellan Solna och Stockholm, passerar minst 200 000 människor varje dag, 73 miljoner varje år. Hagastadens redan utmärkta läge och kommunikationer förstärks ytterligare om några år med den nya tunnelbanestationen som ska byggas i direkt anslutning till Life City. Inflytt påbörjas 2021.