Du är här

Nu byggs Life City - Hagastadens nya mötesplats

Den 26:e september togs det symboliska första spadtaget för Life City i Hagastaden. Med den unika placeringen ovanpå E4:ans tunnel och intill Karolinska Institutet, Karolinska Universitetssjukhuset, KTH och Stockholms universitet har Life City alla förutsättningar att stärka utbudet av mötesplatser för områdets aktörer inom life science.

På plats var Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg, Johan Castwall, exploateringsdirektör på Stockholm Stad, Ylva Williams, vd på Stockholm Science City och Anders Gustafsson, tf prorektor på Karolinska Institutet. I samband med spadtaget påbörjades också ett gemensamt skapande av ett av de konstverk som kommer att sätta sin prägel på Life City. Bakom verket står konstnären Kristina Matousch.


"Jag ville låta olika människors händer mötas under själva spadtaget. Dessa möten kommer jag sedan att omarbeta till konstverk. Min önskan är att de som kommer att vistas i huset reflekterar över samspelet mellan form och innehåll, att det man först tycker sig se plötsligt kan visa sig vara något helt annat”, säger konstnären Kristina Matousch.

Life City kommer att ha en total uthyrbar area om cirka 27 000 kvadratmeter fördelat på sju våningar. Entréplanet kommer att vara öppet, med restauranger och möteslokaler för att kunna utgöra en dynamisk mötesplats, med delade funktioner. Academic Work, som erbjuder som erbjuder bemannings- och rekryteringstjänster samt skräddarsydda utbildningsprogram till företag inom bland annat life science, blir husets största hyresgäst.

Med Life City vill vi skapa ett sammanhang, något mer än bara kontorslokaler. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för innovativa och dynamiska samarbeten för alla som är verksamma inom life science. Det känns väldigt roligt att vi kunde samla akademi, näringsliv och offentlig sektor när vi tog det första spadtaget för projektet. Life City beräknas stå helt klart i början av 2022.

www.al.se

Petter Klingofström
Senior Leasing Advisor, Atrium Ljungberg