Ny i styrelsen: Magnus Persson

Styrelsen för Stockholm Science City har medlemmar från universitet, offentlig sektor och näringslivet. Sedan december 2023 sitter Magnus Persson med i Stiftelsens styrelse.

Magnus Persson har en civilingenjörsexamen med inriktning automation & mekatronik på Chalmers. Därefter disputerad i inbyggda datorsystem på KTH. Efter disputation gjorde han en postdoc på KTH. Idag har Magnus lämnat forskningen bakom sig och arbetar med politik på heltid, både inom Regionen och Solna kommun.

– Politiskt har jag varit centerpartist sedan 1995 då jag gick med i CUF. Mitt första politiska förtroendeuppdrag fick jag 1999 i Laholm, där jag är född och uppvuxen. 

Kommunala uppdrag

Magnus har bott i Solna sedan 2006, och har haft kommunala fritidsuppdrag där sedan 2008. Sedan 2014 är han arvoderat kommunalråd. 

– Just nu är det två kommunala uppdrag jag har, som vice ordförande i byggnadsnämnden samt vice ordförande i kommunstyrelsens exploateringsberedning. Det är alltså fokus på "hårda" frågor inom stadsutveckling och samhällsbyggnad.

Fullmäktigeledamot i Region Stockholm

Sedan 2018 har Magnus uppdrag i Region Stockholm då han i regionvalet valdes in som fullmäktigeledamot. Det uppdrag här som ligger närmast Stockholm Science Citys verksamhet är som vice ordförande inom Fastighets- och servicenämnden/Locum, som ansvarar för regionens sjukvårdsfastigheter (inkl både gamla och nya Karolinska sjukhuset), samt serviceverksamhet.

Magnus Perssons övriga förtroendeuppdrag inom regionen finns på denna länk >>

Hur känner du inför styrelseuppdraget på Stockholm Science City? 

– Det är delvis en ny typ av uppdrag för mig, och därför väldigt spännande. Jag ser fram emot att få en inblick och kontakt också med alla spännande företag som verkar i området runt Hagastaden. För mig som politiker med bakgrund inom akademin är det förstås också en trevlig koppling till universitetsvärlden.

Vilken är din favoritplats i Hagastaden?

– Den södra delen av Hagaparken! Med sin grönska bryter den av mot, och komplementerar, stadsmiljön i Stockholm och Solna. Det betyder också stora möjligheter till olika former av rekreation, som skridskoåkning nu på vintern och promenader, cykelturer och picknick på sommaren.

Och vad gör du helst på fritiden?

– Privat sjunger jag i kör (församlingskören Solna Vox) samt om somrarna tar jag hand om grönsakslandet vid min sommarstuga utanför Laholm, och sitter i min bostadsrättsförenings styrelse.

Mer om Stiftelsen Stockholm Science Citys styrelse >>