Ny medarbetare på Stiftelsen

Välkommen Kajsa Liljegren, projektledare på Stockholm Science City sedan den 1 oktober.

Vad gör du på Stiftelsen? 

– Till att börja med sätter jag mig in i de projekt och nätverk som vi arbetar i, och besöka våra samarbetspartners. Jag kommer bland annat att ansvara för Stiftelsens relation med Hagastadens fastighetsägare. Hittills har jag träffat Akademiska hus och sett deras A Working Lab i Solna. Jag har pratat med AtriumLjungberg och besökt Life City. Det har varit jättetrevligt att träffa dem, och nu ser jag fram emot att träffa både fler fastighetsägare samt andra samarbetspartners.

Det bästa med att jobba inom life science?

– Life science är ett nytt arbetsområde för mig. Det som lockade var delvis att lära mig mer om den senaste forskningen, som hur AI kan avlasta i vården och mer individanpassad vård. 

Sedan handlar ju Stiftelsens och därmed mitt jobb om att främja samverkan mellan olika aktörer. Jag är helt övertygad om att vi måste jobba tillsammans över olika sektorer och även mellan ”konkurrenter” för att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. 

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har jobbat med projektledning och kommunikation i tio år inom näringslivet och civilsamhället, på Swedbank, Coop och nu senast på biståndsorganisationerna We Effect och Vi-skogen. Innan dess tog jag en magisterexamen i ekonomi vid Örebro Universitet.

Vilket är ditt favoritställe i Hagastaden?

– Brunnsviken.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag lägger mycket fritid på musik, sjunger i kör och spelar ukulele. Jag tycker om att yoga och såklart att umgås med mina nära och kära.