Du är här

Nyöppnad gelateria i Hagastaden

Seid Seidov är nyetablerad entreprenör i Hagastaden, på sin restaurang Gelatonova på Norra Stationsgatan serverar han hemgjord gelato. Vi fick tillfälle att ställa några frågor över en kaffe och glass.

Hur kommer det sig att du satsat på Hagastaden?
Jag satsar på Hagastaden, just för att jag har fått en visionsbild på hur det kommer att se ut när allt är färdigt och då vill man vara mitt en del av det hela. Jag menar, 6.000 bostäder, 13.000 personer som beräknas att bo här, en t-banestation och en gelateria, det låter ju hur bra som helst!

Berätta mer om din bakgrund och hur det kom sig att du började tillverka gelato?
Jag har hela livet tyckt att man ska syssla med något man älskar att göra. När jag var utomlands med min fru år 2014 så gick vi in på en gelateria och fick för första gången smaka italiensk glass och jag tyckte det var något unikt med det. Jag tyckte inte bara om glassen utan även om stämningen i gelaterian som jag satt i, då blev jag intresserad av konceptet och ville lära mig mer om det. Ju mer jag lärde mig desto mer förälskad jag blev. Fem år senare har jag lyckats öppna en egen gelateria och drömmen blev sann och idag gör jag det jag älskar att göra, jag tillverkar gelato!

Vad har du för planer för framtiden?
Framtida planer är att satsa på djupare kunskap inom gelato, lära mig att göra unika glassdesserter som kommer att göra just min gelateria unik. Det är väl det, jag kommer att utveckla mitt koncept och det finns alltid något nytt att lära sig.

Till sist, vad är egentligen hemligheten bakom gelaton du tillverkar?
Hemligheten bakom just min gelato har jag redan nämnt och det är att jag älskar det jag gör, det är det som är drivkraften och nyckeln till framgång. Jag älskar att tillverka gelato, älskar att experimentera med olika smaker och smakkombinationer, försöker att ta fram så bra recept som möjligt för att nå så bra smak som möjligt och till slut när man ser glada kunder som gillar min produkt då förstår man att man har lyckats och det är det som motiverar mig att fortsätta med gelato!

Besök www.gelatonova.se >>