Nytt sätt att hyra kontor ökar flexibiliteten

Inrett och klart med kort uppsägningstid. Så ser Fabeges nya koncept NOW ut, och det är ett annat sätt att hyra lokal för dem som inte har lust eller möjlighet att inreda. 

– Tanken med NOW är att man ska kunna skriva på avtal en dag och sedan bara ta med dator och medarbetare och flytta in dagen efter, berättar Niclas Ternstål som är affärsutvecklare på fastighetsbolaget Fabege. 

De kallar det att streama ett kontor i stället för att hyra. Kontraktet är mer flexibelt med endast en månads uppsägningstid, vilket Fabege har sett ett behov av. Städning, kaffemaskin, wifi ingår i avtalet, och printlösning ordnas vid behov. 

Vem bokar in sig på NOW-konceptet? 

– Det är perfekt för den som vill flytta ut ur ett CoWorking och vill ha samma service som där eller helt enkelt du som vill fokusera på din verksamhet, säger han.  

De har fem färdiga NOW-lokaler; två på Sveavägen, två i City och en i Solna. Ytterligare en lokal är på gång i Hammarby Sjöstad. Vi får följa med och se lokalen på Sveavägen 159, där det finns 14 skrivbord, pentry med några fler platser samt några mötesrum. Hållbarhetstänket är genomgående och målsättningen är att alla möbler ska vara producerade i Sverige eller i Skandinavien. Lokalens förutsättningar används så mycket det går istället för att riva ut allt och bygga om.  

– Återbruk är klokt och man ser ingen skillnad, säger Niclas Ternstål. 

Reaktionerna har enbart varit positiva, hållbarhet och genomtänkt resursanvändning ligger i tiden 

Vad har ni mer på gång? 

– Vi har en CoWorking i Älvsjö som är klart, och vi ska bygga ett i Arenastaden som blir klart i september, berättar han. 

De ska även öppna två hunddagis i år, i Hammarby sjöstad samt i Arenastaden.  

Work Away from Work 

Han berättar också om konceptet WAW: Work Away from Work. Det är CoWorking på 20-50 arbetsplatser i Solna, Hammarby sjöstad samt i City som Fabeges kunder kan nyttja.  

– Det kostar inget, som hyresgäst är det bara att boka en ledig plats och be om en kod, säger han. 

Redan i början av pandemin funderade Fabege över hur de kunde utveckla verksamheten för att anpassa till arbetslivet efter coronan. Flexibilitet, digitalisering och service är tre viktiga bitar som resulterat i de nya koncepten. 

De tittar också på hur man kan göra ett hus till ett eget ekosystem.  

– Privat gör man mycket själv, men ej van vid det på kontoret, avslutar Niclas Ternstål. 

 

Länk till Fabeges koncept NOW >>

 

Text: Christina Jägare