SDS flyttar huvudkontoret till Hagastaden

Allt fler life science-bolag väljer Hagastaden.

– Vi vill vi vara där det händer mycket för vår bransch, säger Maria Lundberg, vd på SDS Life Science.

SDS består av två privatägda bolag; SDS Life Science och SDS MedteQ. SDS Life Science fokuserar på läkemedelsutveckling, regulatory affairs, biostatistik, klinisk projektledning och real world evidence. I SDS MedteQ, där Anna-Karin Alm är vd, är fokus på utveckling av medicinteknik, kombinations- och läkemedelsnära produkter.

Varför ni valt Hagastaden?

Foto av Maria Lundberg– Det korta svaret är att vi har vuxit ur våra lokaler i Danderyd, säger Maria Lundberg. Så om vi ändå ska flytta så faller Hagastaden naturligt. Det gör att vi rent geografiskt hamnar i det växande life science-kluster som ligger beläget nära Karolinska Institutet. Det, i kombination med minskat pendlingsavstånd för de flesta av oss, gör att vi verkligen ser fram emot flytten och vi tror det kommer lyfta vår verksamhet mycket.  

I Hagastaden hamnar ni nära många andra life science-aktörer. Hur viktigt är det för er? 

– Det är strategiskt väldigt viktigt för oss. Vi kan titta på hur det fungerar för oss i Lund där vi sitter i Medicon Village, ett annat life science-kluster. Vi kommer närmare våra kunder och kan få synergieffekter i samarbeten med de aktörer som finns där. I någon mån vill vi vara där det händer saker och i Hagastaden händer det just nu mycket för vår bransch. Det känns också bra att vi har samtliga kompetensområden inom läkemedel, statistik och medicinteknik på plats i det nya kontoret.  

SDS har gemensamma kontor i Stockholm, Lund och Uppsala med ungefär 60 anställda och en stabil, organisk tillväxt sedan starten 2012.

SDS har haft en spännande resa sedan ni startade. Vad är nästa steg? 

– Det är ju hemligt förstås! Skämt åsido, vi märker att efterfrågan av våra tjänster ökar, så vårt nästa steg blir att växa i de regioner vi är verksamma. Just nu har vi den största delen av vår verksamhet i Stockholm, men vi ser fram emot att marknaden ska få se mer av oss i Lund och Uppsala.  

Vilken är din favoritplats i Hagastaden? 

– Eftersom jag är ny i Hagastan och just håller på att utforska den, så är min absoluta favoritplats vårt nya fina kontor! ❤️

Text: Christina Jägare