Du är här

Snart står NCC:s nya kontors- och handelshus vid Torsplan klart

I oktober 2013 färdigställer NCC Property Development huset de planerat, projekterat och byggt vid Torsplan. Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt Breeam med nivå Excellent. De första butikerna som öppnar är Hemköp, Systembolaget och Lloyds apotek. Strax därefter slår även Max hamburgerrestaurang och Coffeehouse by George upp portarna. Annika Eriksson arbetar på NCC med uthyrning av kontor och butikslokaler i Torsplan.

Varför har NCC valt att investera i Hagastaden?

Hagastaden är ett av norra Europas största och mest spännande utvecklingsområden. Vi känner att vi kan bidra med vår breda kompetens inom stadsutveckling, särskilt då Hagastaden är ett av de viktigaste utvecklingsområdena i Stockholm. Vårt fokus på hållbarhet går i helt i linje med utvecklingsplanen för Hagastaden. Det innebär att vi bygger fastigheter av miljömässigt bra material, att energianvändningen i huset blir låg och att inomhusmiljön optimerats.

Ert hus vid Torsplan är det första nybyggda huset i Stockholm Life Hagastaden, hur har intresset varit för era lokaler?

Intresset för Hagastaden och för vårt hus har varit mycket stort. Vi startade uthyrningsarbetet för drygt 2 år sedan och nästan omedelbart hyrde vi ut stora delar av butikslokalerna. Det skapade trygghet i det fortsatta uthyrningsarbetet med kontoren. I dag är ca 85 procent av huset uthyrt och vi har endast de översta våningsplanen kvar – de i mitt tycke bästa lokalerna. Läget nära city med en konkurrenskraftig prisbild uppskattas, likväl som de goda kommunikationerna och närheten till E4:an. Vår långa erfarenhet av att utveckla arbetsmiljöer samt vårt stora miljöengagemang väcker intresse från potentiella hyresgäster. Ett exempel är vår hyresgäst Inspektionen för vård och omsorg vars närvaro kommer att stärka Stockholm Life i Hagastaden som ett världsledande område inom vård- och hälsovetenskap med Karolinska Institutet och Nya Karolinska Solna i spetsen.

Vilken typ av lokaler är det ni erbjuder?

Några få lokaler är fortfarande lediga. Det finns kontor från 500 kvm upp till ca 3 800 kvm. Den minsta lokalen som är ca 500 kvm är helt unik. Det är ett penthouse högst upp i huset med fin utsikt mot Brunnsviken och den blivande parken i Hagastaden. Den har också en egen terrass och en takhöjd på 6 meter i delar av lokalen. Vi har även två butikslokaler, en på 553 och en på 733 kvm, som är lediga. De passar för verksamheter som behöver en egen entré från gatan eller bra access till lastkaj och garage.

Om vi blickar framåt, vad har NCC för aktiviteter i framtiden i Hagastaden?

Vi planerar för ett hus till som kommer ligga på andra sidan Solnavägen, jämte vårt nuvarande hus. Det kommer att stå färdigt i slutet av 2016, och även det huset kommer att innehålla ytor för handel och kontor. Vi startar uthyrningsarbetet nu under hösten och kommer börja med att vända oss till större handelsaktörer och kontorshyresgäster.

NCC Property Development är en av nordens ledande fastighetsutvecklare med ett brett utbud av kommersiella lokaler. NCC utvecklar arbetsmiljöer inom kontor, handel och logistik och har en stark närvaro i Hagastaden.