Du är här

SUP46 – en ny mötesplats för start-up företag i Stockholm

Nystartade SUP46 - Start-up People of Sweden - vill föra samman människor, nya idéer och kunskap i sina lokaler på Regeringsgatan 29 i Stockholm.

– Det finns ju liknande koncept runtom i världen, men vi såg att det fanns ett stort behov av en mötesplats och ett start-up community i Stockholm, säger Jessica Stark, VD och en av grundarna av SUP46. Det har inneburit att de med stor tillväxtpotential äntligen kan mötas.

Idag har SUP46 omkring 25 start-up medlemmar och 75 entreprenörer har flyttat in i lokalerna. Här ges en möjlighet till att nätverka och att utvecklas snabbare.

– Vi har nyligen startat och fått in många intressanta medlemmar, nu går vi in i en utvecklingsfas där vi bland annat fokuserar på att skapa en dynamisk mötesplats mellan entreprenörer och investerare och skapa ett starkt internationellt nätverk. Vilka tjänster vi sedan utvecklar beror på vad medlemmarna efterfrågar. Vi vill göra SUP46 till världens bästa start-up community.

Ofta används den engelska termen co-working spaces för att beskriva platser som erbjuder gemensamma arbetsplatser. I Stockholm finns till exempel The HUB, Entreprenörskyrkan, Coffice och We Have Company med lite olika profiler på medlemsföretagen. För att få plats hos SUP46 krävs det att man har siktet inställt på att lyckas och att det finns en internationell tillväxtpotential.

– Vi har nischat oss mot tech start-ups, inom internet, mobilt, media och gaming. Vi tittar på människorna, de som ska göra jobbet, det krävs att de har driv och vilja och även är öppna för att dela med sig av sin kunskap, hjälpa andra och ser fördelarna med att vara en del av vårt community. Vi vill vara väggar och tak för ett ekosystem, och sammanföra rätt människor med varandra.

Vad händer när någon av era medlemmar inte längre är ett start-up företag?

– Man kan växa ut ur lokalerna, men det är ju något bra. Det kan också hända att vi ser att ett av våra medlemsbolag inte har den visionen eller fokus längre som när de antogs och därför inte längre passar in i miljön.

Runtom i världen har co-working spaces och affärsinkubatorer som fokuserar på start-ups inom hälsa öppnat de senaste åren – bland annat Rock Health i Silicon Valley och Healthbox i Boston och London och vi undrar om det inte är dags för ett liknande initiativ i Stockholm snart. Jessica ser dock utmaningar för start-ups inom hälsoområdet.

– Det är en stor skillnad mot de områden vi är nischade mot, där man kan accelerera snabbt idag. Vi behöver inte labb- eller testmiljöer eller annan teknisk utrustning. Det är också ofta långa utvecklingstider inom hälsoområdet.

SUP46 - START-UP PEOPLE OF SWEDEN
hello@sup46.com