”Vi löser problem genom entreprenörskap”

Bild

Jag och Adnan Yousuf startade Bling för snart 10 år sedan för att vi ville demokratisera entreprenörskap. Vi hade inte någon tydlig bild av slutmålet då, vi visste bara att vi ville lösa ett problem. Problemet var utanförskap och hur det leder till ekonomisk instabilitet vilket i sin tur leder till massa andra saker.

Vår tes var att det skulle gå att använda entreprenörskap som verktyg för att förändra samhället till det bättre och ge personer möjlighet att förverkliga sig själva, skapa en vardag och ha ett jobb. Nu, 10 år senare, ser jag att entreprenörskap verkligen är ett viktigt verktyg för att skapa förändring i samhället. Inte bara i form av bara företagande, men framför allt genom att människor är entreprenörer.

Vi ser en entreprenör som en individ som är lösningsorienterad, optimistisk, tar ansvar och har många andra egenskaper. Vi tror att det är dessa personer som skapar förändring i samhället idag, på mikro- eller makronivå. Flera av dem kommer göra världen bättre och nå dit vi vill komma. Vi behöver fler av dem!

"Att förändra världen genom entreprenörskap fungerar"

Jag kommer från entreprenörsfamilj, min mamma var och är entreprenör. Hon uppmuntrade mig och sa att jag kunde göra allt jag ville utan att behöva välja. Om jag gick till mamma när jag var yngre och sa “jag ska bli en astronaut” så sa hon ”javisst”. Dagen efter kunde jag säga “jag ska bli läkare” och hon sa ”ja, kör”. Tack vare henne sätter jag min egen verklighet istället för att tänka “så här ser normen ut och du ska göra på ett visst sätt”. Nu är jag både entreprenör och mamma – jag har inte dåligt samvete om jag tar ett jobbsamtal hemma.

Att uppmuntra till att allt går, det är verkligen härligt! Allt är möjligt, oavsett vem du är, vad du gör eller vart du kommer ifrån. Jag tror verkligen att du kan göra allt, bli vad du vill och komma vart du vill. ”You can have it all” är mottot som jag har fått med mig. Jag är så tacksam att ha fått med mig detta, och på ett så tidigt stadium. Sen är inte vägen dit kanske lika enkel som du har föreställt dig, men det går om man verkligen vill det.

Att förändra världen genom entreprenörskap fungerar. För Bling är det inte företaget som är det viktiga, det är entreprenören. Att våga starta något är ett sätt att förverkliga sig själv, att ta ansvar och nå sin fulla potential. Entreprenören i sin tur kommer att kunna påverka personer som finns runtomkring. Vi har varit med och skapat över 300 bolag och ännu fler entreprenörer. De kan skapa förändring.

Läs mer om BLING Startup på denna länk >>