Du är här

Vinnaren av Lilla Medicin priset 2010 om forskning och om framtiden

Mitt namn är Michelle Atlas och jag är tolv år. Förra året var jag med och forskade på kamratpostens webbsida. Där vann jag en månad och gick till final. I finalen skulle man skriva en forskarrapport och där skrev jag om hur djur skulle kunna hjälpa människor med psykiska sjukdomar. Jag skrev hundar till äldrevården, regelbundna besök för personer med ADHD mm. Det som gjorde att jag skrev om det är att jag älskar djur och tycker själv att man blir väldigt lugn och trygg när man är med djur. Jag vann med den forskarrapporten och blev därmed utsedd till lilla medicinpristagare 2010.

Det jag tycker är roligt med forskning är att man kan komma på så mycket och hela tiden upptäcker nya saker. Att man får göra ett experiment och se vad som händer och sen försöka komma på varför.

Mina bästa forskaregenskaper är att jag är nyfiken, jag tänker logiskt och att jag inte ger mig för fort. Jag har alltid velat lära mig nya saker och få nya utmaningar.

Forskningen är jätteviktig i vårt samhälle och hade vi inte forskat skulle vi inte levt som vi gör nu. Man försöker hela tiden på sätt att lösa våra problem och just nu tror jag att vårt största problem är miljöförstöringen. Ibland gör forskare en stor upptäckt och ibland bara någon detalj men allt vi kommer på är ett steg fram i utvecklingen

Vilket forskningsområde jag tycker är mest intressant vet jag inte än eftersom jag inte har provat att forska inom allt. På NO i skolan tycker jag kemi är roligast men jag tycker det mesta är kul! I forska med Kpwebben höll vi på med medicinsk forskning och det var också jättekul. Den månaden jag vann jobbade vi om olika problem och lösningar för personer som förlorat ett ben eller en arm. Jag provade att göra mina intressen med bara en arm och kom på en lösning om hur man kan knyta skorna med bara en arm.

I framtiden vill jag hålla på med forskning på något vis men hur vet jag inte än.