Du är här

BIO-PUB med Awapatent - Patenthistorier från verkligheten

onsdag, 9 mars, 2016 - 17:45 till 21:00
De flesta inom life science-världen har någon gång kommit i kontakt med patentsystemet i olika sammanhang, men det kan vara svårt att få grepp om vad det faktiskt innebär i praktiken då utgångspunkten ofta är väldigt teoretisk. På BIO-PUB kommer Awapatents Niklas Mattsson att byta perspektiv, och berätta om patentbråk och andra sanna historier från läkemedels- och bioteknikbranscherna.
Man får höra om överraskande domar, drastiska konsekvenser och stora summor pengar, när vi lämnar detaljerna i juridiken och berättar om egna och andras erfarenheter i både Sverige och utomlands. Längs vägen snappar man kanske upp en del patentjuridik också, men fokus i vår presentation är på historierna bakom.
 
Hur gick det till när en argentinsk fartygslast av genmodifierat sojamjöl till slut fick komma igenom den holländska tullen?
Vem har egentligen rätt till en uppfinning som skrivits över flera gånger till olika företag?
Hur kunde Genentech skaffa sig USA-patent på grundläggande antikroppsteknik i hela 29 år?
Vad hände när en mormor i Australien till slut lyckades upphäva ett patent på gendiagnostik av den bröstcancer hon överlevt?
Gjorde Astra verkligen fel när de försökte skydda Losec i EU så länge som möjligt? 
 
Denna BIO-PUB vänder sig framför allt till dig som kommer i kontakt med patent som akademiker, start-up-företagare eller som anställd på det stora bolaget, och som har ansvar för omvärldsbevakning, affärsutveckling, strategier etc.
 
Kom på BIO-PUB, nätverka och lyssna på annorlunda patenthistorier!
 
När: 9 mars, 2016, kl 18:00-21.00, registrering startar 17:45
Var: Norrlands Nation, Västra Ågatan 14, Uppsala
Hur: Lätt förtäring och dryck serveras. Anmäl dig senast 7 mars här >>>
 
Välkommen!