Framtidens hälsa: Framsteg inom cancerbehandling

5 oktober 08:30 - 5 oktober 10:00

Tack vare flera årtiondens framgångsrik forskning ser vi nu att färre dör i cancer trots att antalet fall ökar. I Sverige överlever idag 7 av 10 sin cancersjukdom. Det senaste årtiondet har en stark utveckling skett inom både cancerdiagnostik och behandling. Men var står vi idag, vilka utmaningar finns kvar att lösa och vilka möjligheter syns när vi gläntar på dörren till framtiden?

Vilka nya diagnostik- och screeningmetoder är under utveckling? Vad vet vi om hur livsstil och miljöfaktorer påverkar risken att drabbas av cancer? Vilka är styrkorna inom svensk forskning på cancerområdet? Vilken roll spelar grundforskningen i framtidens kamp för att effektivt kunna behandla fler cancertyper? 

Varmt välkomna till ett panelsamtal där vi belyser framstegen inom forskning, diagnostik och behandling, samt adresserar frågor som är viktiga för framtiden. Självklart har du möjlighet att ställa frågor till panelen.

I panelen:

Foto av panelen

  • Anna Karlsson, professor vid Institutionen för laboratoriemedicin, Karolinska institutet samt vetenskaplig sekreterare vid Cancerfonden.
  • Henrik Grönberg, professor i cancerepidemiologi vid Karolinska institutet och överläkare vid Prostatacancercentrum på Capio Sankt Görans sjukhus.
  • Karin Corbishley, Leg. sjuksköterska och sakkunnig inom onkologi och patientstöd vid Cancerfonden.
  • Johan Liwing, Chief Executive Officer på XNK Therapeutics.

Moderatorer: Andreas Namslauer och Filippa Kull, Stockholm Science City 

Missa inte möjligheten att knyta nya kontakter och träffa gamla bekanta! 

NÄR: 5:e oktober, kl 8:30-10:00. Frukost serveras från kl 8:00. 
VAR: Wenner-Gren Center, Sveavägen 166. Seminariet kommer inte att filmas. 

Antalet platser är begränsat. Sista anmälningsdag var 2 oktober. Har du frågor, mejla info@ssci.se.