Du är här

Frukostseminarium: Effektivare läkemedel genom drug delivery

onsdag, 22 november, 2017 - 07:30 till 09:00
Under 2017 startade nätverket Sweden Drug Delivery Industry Group som i dag representeras av 14 bolag med verksamhet i Sverige. Syftet med nätverket är att arbeta för att dela och förmedla kunskap inom området och därmed bidra till utvecklingen av nya lösningar som kan leda till ännu mer effektiva och säkra läkemedel.
 
När: 22 november, 08:00-09:00 (frukost serveras från 07:30)
Var: H2 Health Hub, Hälsingegatan 45, Stockholm
 
Under morgonens seminarium får du möjlighet att lära dig mer om det komplexa området drug delivery, vilket värde innovative drug delivery kan skapa som även kommer exemplifieras med fallbeskrivningar från de olika företagen representerade i nätverket. Dessutom får du lära dig mer om Sweden Drug Delivery Industry Group, träffa flera av deras representanter och som företag finns möjligheten att engagera dig som medlem.
 
Sweden Drug Delivery Industry Group
 
Drug delivery handlar om att leverera aktiva läkemedelssubstanser så att de säkert och effektivt når fram till rätt plats i kroppen, i rätt mängd och vid rätt tidpunkt, för maximerad patientnytta och säkerhet. Idag utvecklas nya terapiformer och innovativa molekyler i allt högre takt vilket samtidigt ökar kraven på effektiva drug delivery-lösningar för att dessa ska kunna omvandlas till framgångsrika produkter.
 
I Sverige finns idag flera små och stora bolag med innovativ teknologi inom detta område. Det finns också många bolag med lovande läkemedelssubstanser i sin pipeline som behöver ett fungerande drug delivery-system för att substanserna ska kunna bli framgångsrika produkter. Ytterligare användningsområden är inom behandlingsformer såsom probiotika och genterapi som har liknande utmaningar.
 
Seminariet är tänkt framför allt för dig som är allmänt intresserad av läkemedelsutveckling och effektiv och säker läkemedelsanvändning, men också mer specifikt om hur formulering och Drug Delivery kan vara en central del i utvecklingskedjan.
 
Begränsat antal platser, vänligen anmäl dig via formuläret nedan, senast den 15 november 2017. Anmälan är nu stängd.
 
Eventuell avanmälan görs till klara.gustafsson@ssci.se alternativt genom den bokningslänk du får via e-post vid registrering. Våra seminarier är kostnadsfria, men vi förbehåller oss rätten att ta ut en no show-avgift om 200 kr vid utebliven närvaro om du inte avanmält dig.