Du är här

Frukostseminarium: Möjligheter och utmaningar på den kinesiska marknaden

torsdag, 29 november, 2018 - 08:00 till 09:30

Är ditt bolag på väg att etablera er verksamhet i Kina eller är ni redan där? Under seminariet kommer Dr. Björn Hammarberg att berätta om möjligheter, utmaningar och erfarenheter av att etablera sig på den kinesiska marknaden.

Kina framställs som en enorm växande marknad med en betalningsstark medelklass, vilket gör att det finns ett intresse för life science företag att etablera sig på den kinesiska marknaden. För att som företag lyckas med en kinesisk expansion krävs god förståelse från både ledning och styrelse i de utmaningar som finns. Att ha realistiska förväntningar och en förståelse för den kinesiska marknaden och kulturen är av största vikt. 

Uttrycket ”Kina är inte ett land utan en kontinent”  fångar mycket av de utmaningar som finns vid en marknadsetablering i Kina. För att nå kommersiell framgång måste bolag verkligen ta hänsyn till de olika provinserna, deras olika utvecklingsgrad och välstånd, prissättningsmodeller, förändringar i konkurrenssituationen, samt hur hälso- och sjukvården är organiserad och mäts. Till detta kommer även ett lager av kulturella skillnader som måste beaktas och hanteras. 

Kinas läkemedelsmyndighet China National Drug Administration (CNDA) har omorganiserats under 2018 och ett antal regulatoriska reformer har genomförts. Även detta kommer att beröras då det påverkar hur västerländska bolag bör agera för att lyckas på kinamarknaden.

Talare

Björn HammarbergDr. Björn Hammarberg, Managing Director & Lead Consultant, Business Development, ABD Life Sciences Ltd har en bakgrund inom medicinteknik och kliniska prövningar samt har erfarenhet av global marknadsföring och affärsutveckling i Europa och Asien. Sedan 2004 då han etablerade konsultbolaget ABD Life Sciences i Hong Kong har han varit inblandad i ett stort antal projekt mellan skandinaviska bolag och Kina.

Tid: Torsdag 29 november, kl 08:30-09:30 (frukost serveras från 08:00)
Plats: Sveavägen 166, Wenner-Gren Center, plan 23

Det kommer att finnas tid för diskussion och nätverkande under frukosten och även efter seminariet. 

Begränsat antal platser, anmäl dig nedan senast den 21 november 2018.

Anmälan är nu stängd. Maila anna.frejd@ssci om du är intresserad av att delta. 

Vid seminariet delar vi ut en deltagarlista med information om deltagarnas namn och organisationstillhörighet. Eventuell avanmälan görs till anna.frejd@ssci.se alternativt genom den bokningslänk du får via e-post vid registrering. Våra seminarier är kostnadsfria, men vi förbehåller oss rätten att ta ut en no show-avgift om 200 kr vid utebliven närvaro om du inte avanmält dig.