Hållbarhet inom life science: Miljömål genom hela värdekedjan

27 mars 08:00 - 27 mars 10:00

Globala läkemedelsföretag, såväl som hälso- och sjukvårdssektorn, arbetar intensivt för att minska sin klimat- och miljöpåverkan. Hur påverkas din verksamhet av ambitiösa miljömål hos dina kunder och samarbetspartners? Vilka krav ställs på, och vilka möjligheter öppnar sig, för innovativa företag?

Idag ställer alla branscher om för att minska klimat- och miljöpåverkande utsläpp. Studier visar att läkemedelsindustrin är en av de mest CO2-intensiva industrisektorerna och står för ca 4.5% av de globala utsläppen av växthusgaser. Life science-företagens huvudfokus är att bidra till god hälsa och välbefinnande – vilket är ett av de 17 globala hållbarhetsmålen – men globala läkemedelsföretag och hälso- och sjukvårdssektorn arbetar nu intensivt för att minska sin klimat- och miljöpåverkan. 

Varmt välkomna till ett frukostseminarium där vi får lära oss mer om hur AstraZeneca arbetar för att kraftigt minska koldioxidutsläppen från den egna verksamheten och hur man ska säkerställa att hela deras värdekedja är koldioxidnegativ till år 2030. Vi kommer även att få veta mer om Region Stockholms miljömål och vilka krav de ställer vid inköp av varor och tjänster till hälso- och sjukvården.

Talare är Fredrik Hellman, miljöchef på AstraZeneca och Carolina Pettersson, hållbarhetsdirektör i Region Stockholm. De kommer båda att berätta om hur man arbetar internt inom respektive organisation för att nå sina hållbarhetsmål , vilka krav man ställer på leverantörer, men även vilka möjligheter som öppnar sig för leverantörer och samarbetspartners som kan bidra till att nå målen. 

  Illustration med text talare och panel

Foto av talarna

  • Fredrik Hellman, Miljöchef, AstraZeneca AB samt Global Climate Resilience Lead, AstraZeneca
  • Carolina Pettersson, Hållbarhetsdirektör, Region Stockholm

När: Torsdag 27:e mars. 8:30 – 9:45. Frukost serveras från kl 8:00. 

Var: Life City, Solnavägen 3H, Solna

Anmäl dig på denna länk >>

Antalet platser är begränsat. Anmäl dig senast den 20 mars.

 

Seminariet genomförs inom ramen för projektet Health Data Sweden (HDS) som arbetar för att hjälpa små och medelstora företag samt offentlig sektor att digitalisera inom hälsodata.

Loggor HDS, EU, vinnova