Du är här

Invigning av Liljevalchs Hubb i Hagalund

torsdag, 28 augusti, 2014 - 16:00 till 19:00

Liljevalchs Hubb är en knutpunkt där kreativitet kan utforskas, utvecklas och visas upp. Här erbjuds ett 25-tal konstnärer och kreatörer projektplatser i Hagalunds industriområde. Torsdag den 28 augusti kl 16-19 är det invigning och öppet hus.

Tid: Torsdag den 28 augusti kl 16.00
Plats: Industrivägen 14 (ligger strax söder om Hagalund och norr om nya Karolinska Sjukhuset)
 
Kom och utforska det kreativa huset, tala med kreatörerna och se/hör deras verk, upplev performanceartisten Iris Smeds med Vaska Fimpen. Invigning kl 17 med Madeleine Sjöstedt (FP), kulturborgarråd i Stockholm, Marianne Damström Gereben (FP), kultur- och fritidsnämndens ordförande i Solna och Per-Arne Rudbert, vd för Humlegården Fastigheter.
 
Syftet med projektet Liljevalchs Hubb är att skapa bredare kontaktytor mellan kreativa aktörer och det etablerade kulturlivet i Stockholmsregionen, att få till möten mellan konstnärliga utövare och institutioner, företag och organisationer.
 
I lokalen på Industrivägen 14 finns ateljéplatser för såväl konstnärer som filmare, scenografer, filmare och fotografer. Här ska finnas möjlighet till utbyte av idéer och erfarenhet och ges impulser till samarbete. Men verksamheten ska också vara utåtriktad med mindre utställningar, seminarier, föreläsningar och andra konstnärliga event.
 
Projektet är initierat av Liljevalchs och sker i samarbete med Humlegården Fastigheter AB och Solna kommun. Det administreras av Liljevalchs/Stockholm konst.