Du är här

Kvalitetssäkring av hälsoappar

tisdag, 12 oktober, 2021 - 09:00 till 10:00

Inom det internationella arbetet med kvalitetssäkring av hälsoappar har nu en teknisk specifikation tagits fram. På vilka sätt kan den hjälpa dig som utvecklar hälsoappar? Vad innehåller den nya tekniska specifikationen? Hur utvärderas digitala produkter som ska upphandlas och införas i vård och omsorg?

Varmt välkomna till ett seminarium där du får höra mer om den tekniska specifikationen och hur den kan användas. Vid webinariet för du höra Jenny Acaralp, projektledare vid SIS, Svenska Institutet för Standarder, berätta om det svenska påverkansarbetet. Petra Hoogendorn, ISO Expert Health App Assessment, förklarar mer om innehållet i den tekniska specifikationen (SIS-CEN ISO/TS 82304-2 Programvara för hälsoappar - Del 2: Kvalitet och tillförlitlighet. På engelska). Avslutningsvis berättar Mari Banck, utvecklingsledare vid Region Värmland, hur digitala verktyg testas och utvärderas samt hur standarder är till nytta vid bedömning och implementering. Självklart ges ni som deltar i webinariet möjlighet att ställa frågor till talarna.  

När: 12:e oktober, kl. 9:00-10:00
Var: via länk som du får innan webinariet.

Anmälan är nu stängd. Dagen före webinariet skickas länken ut till de deltagare som har anmält sig (observera att mailet med länken kan hamna i din skräppost). Vid frågor kontakta christina.jagare@ssci.se.