Nya verktyg för att utforska sjukdomsmekanismer och underlätta utveckling av läkemedel

23 november 08:30 - 23 november 09:45

Seminarium: Nya verktyg för att förstå människans biologi, sjukdomsmekanismer och hur läkemedel interagerar med sina målproteiner utvecklas hela tiden. Framsteg inom proteinforskningen ger nya metoder även för diagnostik samt för leverans av läkemedel till rätt ställe i kroppen.

Men vad bör du tänka på för att bygga bra sjukdomsmodeller? Hur utformar du på bästa sätt experiment för att ta reda på hur olika läkemedelskandidater fungerar? Vilken typ av information ger de olika verktygen? Hur kan du säkerställa att dina läkemedel binder till rätt target?   

Varmt välkomna till ett frukostseminarium där du får lära dig mer om nya tekniker för forskning och utveckling av läkemedel. Ta del av erfarenheter samt do’s and don'ts. Ta chansen att ställa frågor till representanter från några av de företag som utvecklar tekniker och reagenser - det kommer att finnas gott om tid för frågor och samtal.

Talarna på seminariet

Talare och paneldeltagare:

  • Matti Sällberg, professor i biomedicinsk analys vid Karolinska Institutet
  • Elisabet Sjöström, VD, Key2Brain
  • Robert Gunnarsson, VD, Navinci
  • Stina Lundgren, Head of commercial operations, Pelago Bioscience
  • Michalina Lewicka-Yammine, Affärsansvarig för Sverige och Island, Genscript Biotech

När: 23:e november, kl 8:30-9:45 (frukost serveras från kl 8:00)

Var: Biblioteket, plan 24, Wenner-Gren Center, Sveavägen 166

Anmäl dig på denna länk senast 17 november >>

Antalet platser är begränsat.

Det här seminariet genomförs i samarbete med Genscript, som är ett av världens ledande företag inom tjänster och produkter för life science. Genscript erbjuder en rad tjänster inom exempelvis gensyntes, peptider, proteiner och antikroppar. Fokus ligger på grundläggande biomedicinsk forskning samt pre-klinisk fas.