Precisionsmedicinskt centrum Karolinska skapar förutsättningar för framtidens hälso- och sjukvård

20 september 08:30 - 20 september 10:00

Precisionsmedicin är en viktig del av framtidens hälso- och sjukvård, men vad innebär det i praktiken? Den 20:e september är du välkommen till ett seminarium om detta som Stockholm Science City och Karolinska Institutet/Karolinska Universitetssjukhuset bjuder in till.

Precisionsmedicinskt centrum Karolinska (PMCK) är ett samarbete mellan Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset. Uppdraget att skapa organisatoriska förutsättningar för utveckling och ordnat införandet av precisionsmedicin i sjukvården. Under seminariet belyser vi bland annat följande frågor: 

  • Vilka aktörer behöver samarbeta för att utveckla precisionsmedicin och hur ser hälso- och sjukvårdens behov av olika lösningar ut?
  • Vilka knutar behöver lösas på vägen för att dra full nytta av satsningarna i Stockholm och Sverige?
  • Hur kan du som forskar på universitet eller tar fram nya produkter på företag bidra till att utveckla precisionsmedicin?

Talare:

Foto av talarna

  • Anna Wedell, Föreståndare för PMCK, professor i medicinsk genetik vid Karolinska Institutet och överläkare vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar på Karolinska Universitetssjukhuset
  • Anna Martling, ordförande för Task Force Precisionsmedicin, dekan och professor i kirurgi vid Karolinska Institutet (KI) och överläkare, Tema Cancer vid Karolinska Universitetssjukhuset
  • Peter Löwenhielm, Business Coach vid KI Innovations AB.
  • Nasim Farrokhnia, Hälso- och sjukvårdschef Västeuropa på Microsoft

Anna Wedell och Anna Martling berättar om arbetet med att implementera precisionsmedicin i vården och skapa patientnytta. 

Peter Löwenhielm och Nasim Farrokhnia deltar i det efterföljande panelsamtalet. Självklart har du möjlighet att ställa frågor!

Moderator: Andreas Namslauer, Stockholm Science City

NÄR: 20 september kl 08:30-10:00. Frukost från 08:00.
VAR: Karolinska Universitetssjukhuset, Hus Bioclinicum, Solnavägen 30, konferensrum Ulf von Euler, J3:06. Antalet platser är begränsat. 

Panelsamtalet är fullbokat. Om du har frågor mejla info@ssci.se.

 

Logotyper Stockholm Science City, KI och Karolinska sjukhuset

 

Logotyp EU