Du är här

Ageing with a Healthy Brain

Den 8 mars arrangerade Stockholms Akademiska Forum, Staf, i samarbete med Leuvens universitet ett seminarium och nätverksevent på temat ”Ageing with a Healthy Brain”.
Syftet med dagen var att bygga broar och samverkan mellan forskning och näringsliv. Ett 60-tal personer deltog och däribland en belgisk delegation om 15 personer som kommit till Stockholm för att knyta nya kontakter för framtiden. Seminariet var ett samarbete mellan Staf, KTH, KI och Stockholms universitet.
- Vi är mycket nöjda med utfallet av dagen. Många högintressanta kontakter togs och jag har förhoppning om att långsiktiga arbeten kommer inledas, säger Maria Fogelström Kylberg, verksamhetschef på Stockhoms Akademiska Forum. Ett uppföljande event planeras till hösten då en delegation från Stockholm bjuds in till Leuven.
 
Staf:s styrelse besökte Leuvens universitet under 2015 och idén kläcktes att organisera ett gemensamt evenemang. Leuvens universitet ligger i den absoluta toppen i Europa när det gäller att kommersialisera forskning.
 
Talarna bestod av:
Palle Høy Jakobsen, Managing Director, Scandinavian CoLocation Center of EIT-Health )
Laura Fratiglioni, Professor and Manger  Aging Research Center, Department of Neurobiology, Care Sciences and Society, Karolinska Institutet
Jonas Olofsson, Associate Professor of Psychology, Stockholm University 
Arvind Kumar, Assistant Professor Computational Biology, KTH
 
Panelen bestod av:
Jonas Ekstrand, CEO, Alzecure
Richard Cowburn, Karolinska Institutet, Innovationskontoret
Gunnar Björkman, Innovationsdirektör, Stockholms stad
Eugen Steiner, Venture Partner HealthCap
Bart De Moor, Professor, KU Leuvens universitet
 
Moderator var Viktor Drvota, Chief Investment Officer, Karolinska Development