“Det blir en samlingsplats för alla inom life science”

The Park är ett co-working space med nästan 2000 medlemmar och fyra kontor i Stockholm. Vid årsskiftet slår de upp dörrarna till The Park Forskaren, där välkomnar de både stora och små life science-bolag. Utöver kontorsmöjlighet kommer de också driva community i byggnaden, genom att ordna exempelvis frukostseminarier, afterworks och andra aktiviteter som främjar nätverkande. 

– The Park är ett kreativt co-working space med nästan 2000 medlemmar och fyra kontor på attraktiva platser i Stockholm. Vi är mer än ett kontorshotell - vi brinner för att skapa gemenskap och hjälpa bolag att växa tillsammans, berättar Thom Feeney, COO på The Park. 

– Vi öppnar snart ett helt våningsplan på Forskaren där vi erbjuder attraktiva arbetsplatser - från soffor och bord där man kan landa för korta arbetsuppgifter eller avslappnade möten, till skrivbord och stolar för den som vill ha en mer fast arbetsplats. Vi erbjuder också flexibla mötesrum och eventytor vilket gör att The Park kommer bli en dynamisk arbetsplats och community, berättar Naz Farhadi, Head of Community & Partnerships på The Park. 

Enligt dem kommer The Park Forskaren att bli Stockholms nya life science-hub och en naturlig samlingsplats för alla som är intresserade av eller arbetar inom life science. 

Varför har ni valt Forskaren? 

– Forskaren är en plats som samlar avancerad teknologi med företagande, restauranger och eventytor i världsklass - och såklart vill vi bidra med vår kompetens i att skapa dynamiska arbetsmiljöer. Vi ser The Park Forskaren som ett sätt att ytterligare förstärka Stockholms co-working med hubbar för samarbete i alla branscher, säger Thom Feeney. 

Vilka kan bli medlemmar i ert community i Forskaren? 

– Vi vänder oss till alla bolag - oavsett storlek eller mognad - från startups till etablerade bolag inom life science eller som erbjuder tjänster till life-science bolag. Vi har både medlemmar som sitter hos oss heltid men det är många som visat stort intresse att finnas till i byggnaden så vårt hybrid-medlemskap har varit mycket populärt, säger Naz Farhadi. 

Hybridmedlemskapet innebär att man får sitta på Forskaren två dagar per månad men har tillgång till alla aktiviteter och events och kan nätverka med resten av deras community. 

Vad är fördelen med att sitta hos The Park? 

– Förutom placeringen i Hagastaden, möjligheterna till att nätverka med andra life-science bolag och möjligheten att ha en adress i en av Sveriges mest ikoniska byggnader så erbjuder vi hundratals event per år - både sociala och professionella. Under våra 20 år i branschen har vi utvecklat vårt nätverk och haft ett starkt fokus på att skapa en miljö där vårt nätverk känner sig hemma, hittar fokus, breddar sitt nätverk, och framför allt, inspirerar tillväxt. Hos oss växer man – tillsammans, understryker Thom Feeney. 

– Vi har sett ett stort intresse i hybrid- och flexmedlemsskap men vi har en handfull kontor kvar fortfarande, så om du är intresserad av att sitta på Forskaren är det bara att höra av sig till oss. Till våra medlemmar som vill engagera sig i community erbjuder vi även eventytor till förmånliga priser eller till och med gratis! Vi har redan bokat in flera aktiviteter kommande året, men vill gärna hitta ännu fler. Vill du anordna event på Forskaren kan du höra av dig till oss på community@thepark.se, säger Naz Farhadi.  

Vilka aktiviteter har ni inbokade hittills?   

– Redan den 11 januari sätter vi igång med vårt första frukostseminarium på The Park Forskaren tillsammans med två av våra medlemmar, AWA och Brave Recruitment Sweden, där vi bjuder in startups och SMEs inom life science till att lära sig mer om hur man både stärker och skyddar sitt varumärke. Därefter har vi ett antal olika frukostseminarier samt afterwork-event med möjligheter att nätverka, lära sig mer och sprida kunskap. Våra öppna event kan man hitta på vår hemsida men som medlem får man exklusiv tillgång till vår medlemsplattform samt kostnadsfri tillgång till ALLA våra hundratals medlemsevent per år, avslutar Naz Farhadi.