Du är här

Premiär för life science-forumet Brains and Beer i Hagastaden

Foto: Linnéa Knutsson
 
Brains and Beer är ett forum i pubmiljö för personer som arbetar med life science i Hagastaden. Första träffen ägde rum den 19 november på restaurang Station på Norra Stationsgatan och värd för premiären var Atrium Ljungberg som berättade om sina satsningar i Hagastaden.
– De senaste åren har vi satsat stort på att få hit life science-företag och skapa en plats där många kan mötas och där saker kan hända som man inte hade räknat med, konstaterade Micael Averborg, chef för Transaktion & Marknad på Atrium Ljungberg.
 
Läkemedelsföretaget MSD:s vd Jakob Tellgren var på plats och berättade om deras strategiska beslut att flytta sitt kontor till Hagastaden som sker i mars nästa år:
 
– Det är en av de viktigaste platserna att vara på om man jobbar inom life science, menade han.  
 
Pubkvällen lockade cirka 75 personer, däribland läkaren Ingrid Edsman från Edsman Medical Writing som var mycket positiv till initiativet:
 
– Alla evenemang som sker i Hagastaden känns spännande och har alltid intressant innehåll. Och så är det ju alltid kul att träffa likasinnade människor och aktörer.
 
Peter Johansson, marknadsansvarig på Atrium Ljungberg avslutade med att dra paralleller mellan Gnosjöandan och Hagastaden.
 
– Det räcker inte med hus för att definiera ett life science-kluster, det behövs företag, forskning, utbildning och kapital där människor får möjlighet att träffas och dra nytta av varandra!