16 november 08:00 - 16 november 10:00
Är du nyfiken på Artificiell Intelligens (AI) och dess tillämpningar inom hälsoområdet? Under 2017 anordnar Stockholm Science City och STING en seminarieserie på temat för att visa vad AI kan innebära för dig och din verksamhet.
Det har skett en mycket stor utveckling inom AI-området de senaste åren. Det beror på en snabbt ökande tillgång på information i digitalt format, tekniska framsteg inom så kallad deep learning och machine learning samt plattformar som tillgängliggör tekniken. Detta skapar nya möjligheter inom allt från läkemedelsutveckling och cancerforskning till beslutsstöd och kliniska studier. I denna seminarieserie kommer du att få höra mer om detta genom inspirerande presentationer och diskussioner samt få praktiska tips för hur du kan använda AI i din verksamhet.
Den 16 november arrangeras det fjärde och avslutande seminariet i serien. Vi kommer då att försöka att titta in i framtiden tillsammans med ett antal personer med god insikt om AI inom hälsoområdet. Hur kan AI komma användas inom analys av genetiska data och medicinsk bildinformation, vilka affärsmöjligheter kommer att öppnas och vad hoppas vården att AI ska kunna hjälpa till med?
Medverkande:
Henrik Ahlén - strateg och tjänsteutvecklare inom eHälsa, Kentor/Sopra Steria tjänsteutveckling (moderator)
Mikael Huss - bioinformatiker och AI-utecklare, IBM och SciLifeLab
Patrik Sobocki - investerare inom life science, Industrifonden
Arto Järvinen - FoU-chef, Contextvision
Sara Lei - Läkare, Karolinska Universitetssjukhuset
Tid: 16 november 2017, 08:30-10.00 (frukost från 08:00)
Plats: H2 Health Hub, Hälsingegatan 45 Stockholm
Efter seminariet finns möjlighet att stanna kvar och mingla med alla medverkande.
Anmäl dig via formuläret nedan senast den 9 november. Våra seminarier är kostnadsfria, men vi förbehåller oss rätten att ta ut en avgift om 200 kr vid utebliven närvaro om du inte avanmält dig.
Eventuell avanmälan görs till johan.gomezdelatorre@ssci.se alternativt genom den bokningslänk du fått via e-post vid registrering.
Välkommen!
Seminariet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden.
Registrering